Месото в диетата

mesoМесото в диетата

Много жени често вманиачени в желанието си да отслабнат се впускат в много строги хранителни режими като почти винаги изключват месото от хранителния си режим. Това е неправилно. Научно доказано е, че без консумация на месо човек може да приживе до 24дни (без поражения за психиката и важни органи), но поражения върху имунната система се наблюдават след 10 ден. Поради тази причина ние ви препоръчваме каквато и диета да прилагате да не се възпирате от консумация на месо повече от 7 дни.

Ако трябва да сме обективни и честни, месото е изключително важна храна за хората. В храните от животински произход се съдържат 8 от не заменимите аминокиселини за човека, поради тази причина при изграждането на вашата диета е необходимо поне веднъж седмично да има консумация на месо.

Лошото име на месото се дължи главно на засилената употреба на свинско месо, което съдържа множество мазнини и е причинител на много от болести на “възрастта” като високото кръвно, запушване на артерии и други. Но не всяко месо е толкова вредно препоръчително е консумацията на месо от пернати животни: пилешко и пуешко месо.

Пилешките гърди се предпочитани в различни видове диети особено при активно трениращите хора и тези които искат да отслабнат лесно. Съдържанието на мазнини в него е малко, а това на белтъците е високо (идеална храна за повечето диети). Пуешкото месо е с по-малки вкусови качества, а и мазнините в него са по-високи, но за сметка на това и цената в магазините му е по висока.