Лук не много вкусен но полезен

 

лукЛУКЪТ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ ЛЕЧЕНИЕТО НА РАКА. НЕ САМО НАРОДНАТА, НО И ОФИЦИАЛНАТА МЕДИЦИНА ПРИЗНАВАТ СВОЙСТВАТА НА ТОЗИ ЗЕЛЕНЧУК ПРИ ПРОФИЛАКТИКАТА И ЛЕЧЕНИЕТО НА ОНКОЛОГИЧНОТО ЗАБОЛЯВАНЕ.

 

Много народи са смятали лука за божествено растение, олицетворяващо безсмъртие. Дори са вярвали, че този уникален зеленчук дарява сила и храброст на войните. Вероятно затова са започнали да го използват в народната медицина още отпреди 4000 години – откакто са го приели за хранителен продукт.

 

 

В химичният състав на лука са открити витамините А, В1, В2, РР, С, калциеви и фосфорни соли, фитонциди, лимонена и ябълкова киселина, различни видове захар – глюкоза, захароза, фруктоза, малтоза. Уникалното съчетание на тези вещества само в едно растение помага за тяхното по добро усвояване. Например калцият най-добре се усвоява, след като се приеме заедно с витамин С. Благодарение на съдържанието на захари, донякъде на глюкоза, лукът притежава висока енергийна ценност. Ако не бяха фитонцидите, които ги има в доста голямо количество в този зеленчук, той би бил със сладък вкус. Както е доказано в хода на научни изследвания, в районите, където хората всекидневно консумират лук, това е част от тяхното меню, в този район нивото на раковите заболявания е много по-ниско.

 

Растежът на злокачествените тумори се преустановява чрез въздействието на витамините А и С върху тях. Затова освен лук, за лечение на рак се препоръчват също така суров и варен морков, цвекло и други богати на тези витамини зеленчуци.

 

По отношение използването на лука за лечение на рака се препоръчва по два пъти всеки ден да се изяжда по една неголяма глава лук. Тя може да седобавя в салатите със сметана или слънчогледово масло, защото мазнините помагат за доброто усвояване на витамин А.

 

Лековита е и спиртовата настойка от лук – тя се приема 3 пъти на ден – по една чаена лъжичка половин час преди ядене. Приготвя се по следния начин – една част смлян лук се смесва с 20 части спирт. На външните тумори се налага смлян лук, смесен със слънчогледово или краве масло. Туморите могат да се намазват и със спиртовата лучена настойка.

 

Най-силни лечебни свойства притежава порасналата луковица. Тя трябва да пусне малко пера. Ако дължината им обаче надмине 6-7 см., то голяма част от полезните шещества отиват от луковицата в тях, а самата тя започва да съхне или загнива.

 

ВНИМАНИЕ!

За лечение на рака, както и с цел профилактика, обърнете внимание вашата храна да не съдържа веществата канцерогени. Канцерогенни свойства имат добавките Е-131, 142, 153,211,213,219,281,283 и 330. Канцерогенни вещества има и в напотките тип КОЛА. Те стимулират растежа на вече съществуващите тумори.

 

Имайте предвид, че съществуват противопоказания към употреба на лук. Това са хора с тежки заболявания на бъбреците и черния дроб, както и с остри стомашно-чревни болести. Съдържащите се в лука гликозиди влияят на сърдечната дейност. Затова употребата на лук в големи количества е противопоказна също и за хора със сърдечносъдови заболявания.

 

РЕЦЕПТА НА ЛЕЧИТЕЛЯ РУДОЛФ БРОЙС

Използването на лука за лечение на рака е описано от австрийския лечител Рудолф Бройс. Той предложил рецепта от лучена супа, която трябвало да употребяват всички желаещи да се излекуват от онкологични заболявания. Рецептата се състои в това, че за сваряването на лучен бульон се взема една голяма глава лук, която трябвало ситно да бъде нарязана заедно с люспите.

 

Лукавата глава се запържва с растително масло до златистокафеникав цвят и се вари в половин литър вода. Лукът трябва да се разтвори. Към тази отвара се добавя постен зеленчуков бульон. Получената смес се прецежда, защото трябва да се използва само течния бульон. Лучената супа трябва да бъде прозрачна.

 

В  някои случаи тя се употрбява заедно със суров пресен лук. Такова ястие е много богато на органични калциеви съединения и се използва ефикасно за лечение и на остеопороза, както и за бързо заздравяване при счупвания.