ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ВИНОТО

vino

ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ВИНОТО

Резултатите от изследванията на световноизвестни медици показват, че виното не е само една приятна на вкус напитка, която съдържа алкохол. Природата е надарила щедро гроздовете с цяла група от органични вещества, които регулират кръвното налягане и нивата на холестерола. Помагат при възпаление, защитават ни от инфаркт, инсулт, забавят растежа на туморите, дори и частично потискат вируса на детския паралич и херпеса. Тези вещества се наричат полифеноли. Попадат във виното от кожата и семената на гроздето. Една от групите полифеноли подобрява еластичността на кръвоносните съдове и укрепва капилярите, понижава риска от вътрешен кръвоизлив. Други ни защитават от разрушаването на белтъка колаген, основно вещество, от което са изградени съдовете ни, кожата и тъканите.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ВИНОТО ЗА ЛЕЧЕБНИ ЦЕЛИ:
ПРИ АНЕМИЯ – 100 г. преградки от орехи се заливат с 0,5 л. вино  кагор, оставя се да престои 2 седмици, прецежда се. Приемайте по 2 супени лъжици 3-4 пъти на ден преди хранене.

 

ПРИ ХРОНИЧЕН ТОНЗИЛИТ И ГРИП – 100 г. градински чай се залива с 0,5 л вино кагор . Престоява 2 седмици, прецежда се и се приема по 2 с.л. 3-5 пъти на ден преди хранене. Гаргарата с този екстракт също е ефикасна.

 

ПРИ АТЕРОСКЛЕРОЗА – Смесете вино кагор и зехтин в равни пропорции. Оставете да престои една седмица и приемайте по 2 с.л. 3-5 пъти дневно преди хранене.

 

ПРИ БРОНХИАЛНА АСТМА – Смесват се 100 г.настърган хрян, сокът от 2-3 лимона и 0,5 л. вино кагор. Престоява една седмица, прецежда се и се приема по 2 с.л. 3-5 пъти на ден.

 

ПРИ БРОНХИТ – 5 с.л. сок от лук се смесват с чаша вино кагор, престоява 2-3 часа и се приема леко затоплено по 1 с.л. 4-5 пъти на ден преди хранене.

 

ПРИ ОСТЪР ГАСТРИТ И ПЕПТИЧНА ЯЗВА – смесват се по 1/2 чаена чаша вино кагор и сок от краставица. Пийте по 2 с.л. 3 пъти дневно преди хранене.

 

ПРИ БОЛКА В СТАВИТЕ – 2 броя люти чушки се заливат с 0,5 л. вино кагор, престоява една седмица, прецежда се и се втрива в болните стави.

 

ПРИ КАМЪНИ В ЖЛЪЧНИЯ МЕХУР – Смесете 1/2 чаена чаша сок от ряпа и 1 чаша  вино кагор. Престоява една седмица и се приема по 2 с.л. 3 пъти дневно преди хранене.

 

АКО НЕ РАЗПОЛАГАТЕ С ТОВА СПЕЦИАЛНО ВИНО КАГОР, МОЖЕ ДА ГО ЗАМЕСТИТЕ С БЪЛГАРСКО ЧЕРВЕНО ВИНО!