Коя диета е за мен

диетаВ интернет има много диети, по-голяма част от тях са диети за отслабване, но има хора, които под диета разбират – здравословно ядене. Ако и вие сте от тях трябва да може да определите правилно каква  диета трябва да изберете. Нека да ви представим няколко вида диети за различните типове хора.

 

 

Диета за качване на килограми

Въпреки, че са по-малко все пак има хора, които желаят да качат килограми, но това обикновено се оказва много трудна задача. Причините за това може да са много от най-често срещаната – бърз метаболизъм, като се мине през натоварено и интензивно ежедневие до затруднено усвояване на храни. Без значения, коя е причината да сте слаби е добре да преминете един курс на високо въглехидратна диета за да качите допълнителни килограми. При високо въглехидратната диета е нужно да консумирате храни богати на въглехидрати. Такива са тестените изделия, сладки изкушения, картофи, ориз и пр. За разлика от останалите диети тука се препоръчва последното хапване да е около 21ч.

Диета за отслабване

Тази диета е противоположна на предната.  Тези диети са предназначени за жени, които имат излишни килограми. Обикновено това са т.нар. нисковъглехидратни диети или протеинови диети. Основната идея на този вид диети е намалената консумация на мазнини и въглехидрати и повишената консумация на протеини. Основна цел на диетата за отслабване е да се намали приема на калории и да се активират резервните депа на енергия в организма каквито са имено мастните депа.

Диета за поддържане на килограми

Обикновено този вид диети се прилагат когато достигнем нужните килограми или тогава когато вече нашето тяло изглежда най-добре в огледалото. Обикновено тогава е нужно да се балансира консумацията на храната. Като в зависимост от килограмите се определят консумацията на мазнини, белтъци и въглехидрати.

Без значение, коя диета сте избрали най-важното е да знаете, че е необходимо да се храните с достатъчно количество витамини и минерали а най-ценния източник са плодовете и зеленчуците.

Диети