Колко калории има в алкохола

Колко калории има в алкохола

Когато сме решили, че искаме да постигнем перфектното тяло е важно да съблюдаваме не само, какво се храним, но и какви безалкохолни и алкохолни напитки приемаме. За безалкохолните напитки е ясно, че най-добре е да се консумира минерална вода или чай, но що се отнася до алкохола в определени ситуации просто няма как да избегнем консумацията на едно или две питиета.

Ето и калориите на някои от най-често консумираните алкохолни напитки в България:

Най-високо алкохолните напитки без спор са коктейлите. Причината за това е наличието на различни видове ликьори и подсладители, които се добавят, а при някои съдържанието на захар е до 60% от количеството течност. Все пак ако сте решили да консумирате някой коктейл, може да заложите на класическо мохито, то се приготвя обикновено с кафява захар, а съдържанието на калории в него са около 160 калории на 100 мл., но всичко зависи от бармана.

Що се отнася до така нареченият твърд алкохол, най-високо калоричната алкохолна напитка е Уиски. В 100 мл се съдържат цели 250 калории. След него се подрежда червения и белия ром. Средното съдържание на калории в 100 мл. черен ром е 240калори, а в бели 230калории.

Калориите в 100мл. джин са 225, а във мартини 220калории.

Сред алкохолните напитки, най-ниско съдържание на калории има бялото вино. В 100мл. от това питие се съдържат едва 120калроии.

Все пак ви обръщаме внимание, че говорим за истински вид алкохол, който се приготвя съгласно стандартите, за това ви препоръчваме, ако ви се наложи да излезете с приятели или имате друг повод изпийте една чаша по-скъпо вино, отколкото какъвто и да е било друг вид алкохол.

Калории в алкохола