Хранително съдържание в 100 гр свежи череши

Хранително съдържание в 100 гр свежи череши

Черешите са сред любимите плодове на малки и големи. Но когато сме на диета и следим плътно хранителната стойност на всеки един продукт е добре да знаем какво предлагат и тези сладки плодове и дали е добре да се хапват или е по-добре да се въздържаме от тях по време на диета.

Хранително съдържание в 100 гр свежи череши

 

Калории 63
 Мазнини  0.2гр
 Въглехидрати  16.03 гр
 Захари  12.96 гр.
 Протеин  1.06 гр
 Вода  82 мл.
 Фибри  2.1 гр.

 Витамини и минерали в 100 гр свежи череши

витамин Ц 7 мг
Витамин Е 0,1 мг
Витамин К 2,1 ммг
Желязо 0.5мг
Магнезии 13 мг.
Фосфор 21 мг.
Цинк 0.1 мг

Добре е да отбележим, че черешите са богати на антиоксиданти т.е. те спомагат за повишаване на имунната защита на организма отделно от това имат ясно изразено слабително действие и могат да бъдат успешно използвани за прочистване на храносмилатения тракт след големи празници като Великден или рождени и именни дни, през които сме попрекалили с храната.

Черешите са богати и на мелатонин, който спомага за възстановяването на организма. Ако посещавате фитнес залата този хормон ще ви помогне по-бързо да се възстановите, да намалите чувството за умора и не на последно място ще направи сънят ви по-сладък и спокоен.

Въпреки високото съдържание на захари в черешите, те са добро средство добавено към вашата диета за отслабване, защото съдържат високо ниво на фибри, които придават чувство на ситост, както повечето плодове така и черешите са бедни на мазнини. А сравнително нормалните нива на въглехидрати ще ви дадат допълнително енергия.

Череши хранителна стойност