ХРАНИ КОИТО ТОПЯТ МАЗНИНИТЕ

диета храниИма храни, които помагат за разграждането на мазнините. Ако искате да смъкнете някое и друго килце наблегнете на тези храни:

 

ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ – Сред тях лимонът е на първо място при топене на мазнините. Винаги когато е възможно го консумирайте – като добавка към супа, салати, чай или просто така на парченца.Освен това лимонът съдържа и много витамин С.

Голям ефект в топенето на мазнините има и грейпфурта. Добре е да започнете деня с чаша прясно изцеден сок от грейпфрут. Не само няма да изпитвате глад, но и ще ви помогне  да отслабнете.

Мандарината също топи мазнините.  Тя е включена в много диети.

 

БРОКОЛИТЕ  – Не само, че топят мазнините, но и съдържат голямо количество витамин С. Броколите топят мазнините, като в същото време набавят на организма много минерали. Приготвени на пара броколите са изключително здравословна храна. Ако искате да хапвате броколите сурови ги измийте добре. Добавете им малко лимонов сок и щипка диетична сол и мазнините  се стапят напълно.

 

МОРКОВИТЕ – Те са истински враг на мазнините. Хубаво е да ги хапвате предимно сурови. Например настърган морков с лимон и копър и малко ядки. За съжаление, когато се сготвят или изцедят на сок морковите губят голяма част от витамините  и минералите си.

 

ЯБЪЛКИ – Ябълките са чудесен катализатор на топене на мазнините. Помагат на организма да ускори този процес.

На всеки му се е случвало да хапне една ябълка и после да изпита голям глад. Причината – ябълковата киселина бързо е унищожила мастни депа и организма ви започва автоматично да търси нови. Вследствие подава сигнал до мозъка – глад. Затова яжте много ябълки за да стопите повече мазнини.

 

ЧЕСЪН Полезните качества на чесъна са добре познати още от древни времена. Освен, че помага за стапянето на мазнините той подсилва и имунната система. Съдържа много витамини и минерали. Известен е и като природен антибиотик.

 

ДИНЯ– Динята е залегнала в много диети. През лятото когато са в изобилие яжте много дини. Ако на парченце диня изцедите сок от лимон, ефектът е двойно освежаващ и  двойно топящ мазнините.

 

ДЖИНДЖИФИЛ – Това е подправка, която стимулира всички дейности на тялот, включително и топенето на мазнините. Джинджифилът се готви като гарнитура, корените му се стриват като подправка, много често се използва и за сладкиши. Джинджифилът е най-големият афродизиак познат на хората.