Храна за след тренировка

Храна за след тренировка

Ако сте прекарали час или повече във фитнес залата, ако сте се изпотили добре, то след тренировка задължително трябва да се насладите на някоя вкусна и здравословна храна или на здравословна напитка. Много от трениращите жени споделят, че след тренировка храната има уникален вкус, който не може да бъде усетен в нито едно друго състояние на организма. Приемането на плодови или протеинови шейкове, здравословна и полезна храна след тренировка е изключително важно. С това се постига запълване на аминокиселиния състав на организма и по този начин поддържате здраво и силно тялото си, предпазвате се от йо-йо ефекта и повишавате имунната си защита.

За да бъде пълноценна храната ви след тренировка трябва да е богата на белтъци, с ниско съдържание на въглехидрати и обикновено е добре въглехидратите да са бързоусвоими, а съдържанието на мазнини да е сведено да минимум.

Шоколадово-млечен шейк
200 мл. вода
1/2 чаша коксово мляко
1с.л. мед
1с.л. како (най-добре натурално)
половин чаша кисело мляко с ниска масленост
канела на вкус

Всички съставки се поставят в блендера едновременно, може да добавите 2-3 бучки лед в горещите месеци. Ако решите може да приготвите и мус, за целта просто не слагайте вода.

Мохито шейк
2 лайма
1 ч. вода
4 кубчета лед
1 с.л. мед
1 мерителна лъжица протеин на прах
листа от мента

Изцежда се сока от лайм, след това сока и всички останали съставки се смесват така, че да се получи хомогенна смес.

Храна за след тренировка