Гладът диета ли е ?

Гладът диета ли е ?

Като начало дами искам да ви обясня, че диетата не е гладуване нито лишение от дадени храни. Мисълта днеска няма да ям, утре ще съм слаба е напълно погрешно. Както прекаленото чревоугодничество не е полезно така е и с гладът. Подлагайки се на глад нашия организъм вярно, че се лишава от калории, но  се лишава и от минерални соли, витамини и изключително цените аминокиселини. Организма се подлага на глад в резултат на което започва да се разграждат резервните депа, а именно натрупаните мазнини, но в тях няма витамини, няма и минерални вещества. След прекратяването на глада първата важна задача на организма е възстановяването на тези изчерпани мазнини, за да

се подсигури за нови подобни стресови ситуации Следователно ефекта от нащо мъчително гладуване е бил нулев, дори може да се окаже отрицателен. Намаленото количество на минерални соли и аминокиселини в организма водят до влошаване на структурата на косъма и здравината на ноктите, а намаленото количество на витамини прави организма ни по податлив на заболявания през зимните и есенните  месеци, а през пролетните и летните по податливи на алергии.

Извода който може да си направите и наша силна препоръка е да не използвате глада като средство за отслабване, има много по-добри и ефективни методи, които в същото време са благоприятни и за организма ви.