Есенна диета

диета есенЕсенна диета

 

Есента е сезон в който тялото трябва да се подготви за идващата зима, във връзка с това тялото започва да натрупва собствени мазнини, което е рефлексен механизъм и се среща при всички същества в животинския свят. Съчетаването на забавения метабuлизъм и липсата на достатъчно източници на витамини прави нужно спазването на специална есенна диета в основата, на която стои една балансирана храна изпълнена с много витамини.

 

Есенната диета се изпълнява в 12 дни, като по време на диета се правят три с продължение на единия цикъл три дни, а след всеки трети ден следва ден на почивка.

 

Ден първи от есенна диета

През първия ден есенната диета е малко по лесна от гледна точка на храната, която ще се поеме като целта на това е да се премине плавно към следващите два дни от диетата при, през които дневната дажба на храна е доста по-малка, но в същото време задоволява пълноценно нуждите на организма от енергия и градивен материал.

 

Закуска – 8.00ч. Една кофичка с кисело мляко + две супени лъжици мюсли.

 

Обяд – 12.00ч. Варени картофи с риба, салата от зеле и моркови а за десерт може малък десерт

 

Следобедна закуска – при есенната диета, която ви предлагаме следобедната закуска през първия ден се пропуска, а необходимите хранителни вещества се наваксват на вечеря.

 

Вечеря – 20.00ч. – 150г. варено пилешко месо / по възможност да е бяло от гърдите на пилето/ гарнитура от варени картофи – 150г.

 

Втори ден от есенна диета

Втория ден на диетата е доста по-стегнат по отношение количеството храна, което се  поема като се набляга най-вече на качеството, а не на количеството на храната.

 

Закуска – 8,00ч. – 200г. грозде. Гроздето е доста ценено храна по време на диета. Основните му качества се дължат на факта, че е богат източник на въглехидрат, а захарите от растенията се усвояват пълноценно от организма. Добрата дажба на въглехидрати на закуска ще даде добър старт на организма през деня, ще го зареди с енергия да може да издържи целия ден от есенната диета.

 

Междинно ядене 10,30ч. – ако усетите силен глад и слабост може да хапнете половин пакетче солети.

 

Обяд 10,00ч. – Една кофичка кисело мляко с две лъжици овесени ядки – набавят се белтъци и ценни минерални елементи за организма.

 

Междинно ядене 15.30ч – един банан

 

Вечеря – 20,00ч. – вечерята във втория ден от есенната диета се състой от 150г. варени картофи, половин глава лик за овкусяване на картофите, 1 морков и 50г. сирене. Вечерята е последното ядене за деня. Ако усетите глад в късните часове може да си направите билков чай.

 

Трети ден от есенна диета

Диетата през третия ден е най-строга и количеството храна е най-малко:

 

Закуска 8.00ч. – Един банан

 

Междинно ядене 10.30ч. – половин пакетче солети.

 

Обяд  12.30ч. – една кофичка кисело мляко.

 

Междинно ядене 14.00ч. – половин пакетче солети.

 

Вечеря 20.00ч. – една кофичка кисело мляко и един банан.

 

При изпълнението на третия ден от есенната диета се препоръчва поемането на голямо количество билкови чайове.

 

След третия ден на диетата следва един ден почивка, през този ден може да се храните както се храните нормално – целта е възстановяване на организма, но не прекалявайте с храната, целта на този ден не е да се натъпчете до пръсване.

 

След четвъртия ден на есенната диета следва още един цикъл на тридневната диета описана по горе, на осмия ден се прави почивка и се повтаря отново тридневната диета. В края на диетата ще сте отслабнали поне с 2кг., но това не е най-доброто от тази диета. Спазвайки есенната диета тялото ви ще се пречисти и ще се адаптира към природните изменения.