КОИ ХРАНИ ТОПЯТ НАЙ-ЕФИКАСНО КИЛОГРАМИ

полезни храниНай-резултатният начин за отслабване, независимо от появяващите се нови и модерни диетични режими, както и актуалните разработки на фармацевтичните компании, остава физическата активност. Особено помага и консумацията на подходящи продукти, които не водят до натрупване на енергийни запаси във вид на мастни депа. Освен това съществува група хранителни продукти, които подпомагат разграждането на мазнини в тялото.

Особено полезни са плодовете и зеленчуците. При режим, целящ отслабване, може да се консумират грейпфрути, манго, папая, тиква, целина, ряпа.

Репичките се смятат за особено полезни заради високото съдържание на желязо и магнезий. Известно е, че лукът и чесънът подпомагат организма в борбата срещу инфекции, но освен това имат свойството да намаляват количеството холестерол в кръвта.
Доматите са богати на витамин С и на карнитин, които стимулира изгарянето на мастни отлагания.

Червения пипер подобрява метаболизма и намалява времето за изгаряне на мазнините.
От столетия копърът се смята за ефикасно средство при метеоризъм. Освен това тази подправка подобрява метаболизма и подпомага възстановяването на храносмилателния тракт. Пречиства червата и понижава холестерола в кръвта.
Зехтинът стимулира изгарянето на мазнините и намалява холестерола. Няколко лъжици зехтин в салати през деня са достатъчни за постигане на благоприятен за здравето ефект.

Кокошите яйца съдържат витамин В12, който разрушава мастните клетки. За особено полезен се смята белтъкът.
Различни клинични изследвания показват, че млечните продукти с ниска масленост укрепват костите и имат ключова роля в процеса на изгаряне на излишните мазнини.

Дефицитът на калций е обвързан с нисък синтез на хормона калцитроил, а липсата на калцитроил води до натрупване на мазнини. Калцитриолът е най-активната биологична формула на витамин D. Подпомага усвояването на калций от храната и регулира костната минерализация.

Овесът съдържа хранителни вещества, които помагат за намаляване на холестерола в кръвта. Целулозата на тази зърнена култура е разтворима и има свойството да намалява мастните вещества, които постъпват при хранене, и да изхвърлят вредните киселини. Препоръчително е овесените ядки да се консумират в натурален вид без добавка на подсладители.
Лененото масло е полезно със свойството си да елиминира токсините, които се натрупват в мастните тъкани, така, че при диетичен режим, целящ отслабване, взимането му е препоръчително.