Диетата на Дюкан може да бъде и опасна

Диетата на Дюкан може да бъде и опасна

Световно известният диетолог Пиер Дюкан изгуби делото, което сам започна! Съдът в Париж реши, че неговата диета все пак може да бъде и опасна. Въпреки това много жени и мъже започват и спазват стриктно неговата диета.

През последните 10 години Пиер Дюкан е завладя сърцата на мъжете и жените от различни точки на света. Най-голямото признание за него идва в родната му страна Франция, от Великобритания и САЩ където неговата книга „Диетата на Дюкан” е признат бестселър.

Защо диетата на Дюкан е опасна

Първи за опасността от Дюкановата диета алармира Британската диетологична фондация, където говорителя й д-р Елизабет Вайкселбаум обвини директно диетата на Дюкан, че може да доведе до непоправими последствия. Съда в Париж реши, че фондацията има право. Опасността от спазването на диетата на Дюкан е в следствие на това, че от диетата е изключена цяла група хранителни продукти каквито са нишестето и въглехидратите.

Ако изхождаме от факта, че диетата е рационално хранене, което включва порцион от всички групи хранителни вещества, то следователно Британската диетологична фондация имат пълното право да упрекват Дюкан.

Освен това през първата фаза, консумацията на зеленчуци и плодове не се допуска в резултат на което силно намалява имунната защита на организма. Хората подложени на тази диета на Дюкан става уязвими на различни болести главно инфекциозни.

Поради тази причина ви препоръчваме да подходите много внимателно не само към диетата на Дюкан, но и към други протеинови диети. Ако хранителният режим е лишен от пресни плодове и зеленчуци може да започнете допълнителни витамини под формата на таблетки

Диетата на Дюкан