ДИЕТА ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ТОКСИНИТЕ ОТ ОРГАНИЗМА

dieta s toksiniНашите тела задържат токсини от пестицидите, хормоналните препарати и хербицидите, с които храната ни се преработва. Фактори предразполагащи черния дроб и стомаха, както и  другите органи да произвеждат токсини са бактериите, вирусите, твърде големите количества алкохол, кафето и други кофеиновосъдържащи напитки, тютюнопушенето и някои лекарства.

 

Ако сте изложени на тези фактори или пък консумирате в големи количества полуфабрикати и преработени храни, то вие определено имате нужда от прочистване на организма и даване на нов живот на тялото си.

 

Тази диета, целяща премахване на токсините е подходяща за изпълнение за период от 1-2 седмици.

 

Включва добавяне във ваната на ароматни масла от джинджифил, розмарин и риган, както и поставянето на капчици лавандулово масло върху възглавницата за спане.

 

С тази малка промяна в навиците ще засилите лимфната активност в организма, която от своя страна засилва потоотделянето и действа пикочогонно. По този начин се  усилва работата на черния дроб и червата. Всички тези процеси, протичащи в организма помагат на тялото да се освободи от ненужните токсини.

СЪВЕТИ КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ

  1. Пийте по 2-3 литра вода на ден, плодови и зеленчукови сокове, плодов чай
  2. Забравете за съществуването на алкохола
  3. Опитайте се да ядете колкото можете повече плодове и зеленчуци. Яжте ги под формата на салати, сокове-фреш, леко задушени със зехтин, варени, покълнали, сушени, с обезмаслено кисело мляко.
  4. Готвенето на пара е идеален здравословен начин за приготвяне на зеленчуците, като единствено картофите не е препоръчително да се готвят по този начин

 

Имайте предвид, че в началото, когато започва детоксикацията в организма ви можете да страдате от леко главоболие. В такива случаи масажирайте слепоочията с масло от лавандула, а ако болките са по-силни, ще имате нужда от спокойствие и почивка. Опитайте се да поспите, а ако болката все пак не отминава, вземете аспирин /но в краен случай/.

 

  1. Наблегнете на храни с ниско съдържание на протеини като грах, леща, пиле, яйца и в по-малко количество червено месо. Избягвайте баниците, сладкишите и пържените храни, които са трудносмилаеми. Включете в диетата си повече ядки, соя, грах и леща.
  2. Правете си малки похапвания през деня, но по често, като за предпочитане са ядките /но не солени, най-добре сурови/.

 

ОПИТАЙТЕ СЕ ДА СПАЗВАТЕ СЪЩИЯ РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ И СЛЕД ИЗЧИСТВАНЕТО НА ОРГАНИЗМА ОТ ТОКСИНИ.

След като приключите диетата /опитайте се да я приложите поне за 2 седмици/, резултатът няма да бъде налице веднага, но ще започнете да се чувствате по леко. Желателно е и занапред да ограничите количеството на храната и да акцентирате на плодовете и зеленчуците. И нека това се превърне във вашия нов начин на живот.

Препоръчително е съотношението да бъде 80:20, където 80% от вашата диета представлява здравословна храна, а останалите 20%включват кулинарни изкушения и ‘’глезотии’’, в уверение на това, че вашето тяло ще успее да се справи в борбата с това количество.

ДИЕТА ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ТОКСИНИ