ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ ЗА ХОРА С КИЛОГРАМИ НАД НОРМАТА

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ ЗА ХОРА С КИЛОГРАМИ НАД НОРМАТА

Този диетичен режим  продължава пет седмици . Препоръчително е да се провежда веднъж годишно и то само ако имате килограми над нормата. Причината за това е че тази диета е много трудно, но за сметка на това е много ефективна. Ако успеете да издържите до края на диетата ви гарантираме, че ще успеете да смъкнете няколко от излишните килограми. Ето я и самата диета:

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ  ПЪРВА СЕДМИЦА

включва само следните храни, които се консумират всяка сутрин – сурови зеленчуци, кашкавал, извара, сирене /до 5% масленост/, нискомаслено кисело мляко, 1 варено яйце, 3 зелени ябълки.

Зеленчуци, млечни продукти, чай и кафе /без захар/ се консумират в неограничено количество и по всяко време.

Задължително е да се пие вода по 2-3 литра на ден . От продуктите може да се прави салата – зеленчуци със сирене и яйца. Разрешено е и малко сол, лимонов сок, 2-3 капки зехтин.

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ  ВТОРА СЕДМИЦА

през втората седмица се консумират същите продукти, като могат да се пропуснат яйцето и ябълките.

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ ТРЕТА СЕДМИЦА

през третата седмица към същите продукти се добавят 300 гр. месо дневно от риба или птици. Количеството млечни продукти може да се намалят.

СЛЕД ТРЕТАТА СЕДМИЦА ЗАПОЧВА ИНТЕНЗИВНОТО ОТСЛАБВАНЕ.

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ  ЧЕТВЪРТА СЕДМИЦА

през четвъртата седмица от тази диета се консумира същото като  третата седмица, но се намаляват млякото и сиренето. Мазнините не трябва да надвишават 30-35 гр. на ден.

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ  ПЕТА СЕДМИЦА

през петата  седмица към менюто от предходната може да се добавят грах, боб, царевица, растително масло. Може да замените ябълките с други плодове.

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ