Диета за отслабване с кисело мляко

Диета за отслабване с кисело мляко

Диета за отслабване с кисело мляко
Киселото мляко е един от продуктите, с които е известна България, но все по-малко българи се възползват от уникалните способности на този млечно-кисел продукт. Киселото мляко помага при много заболявания най-вече свързани с храносмилателният тракт. Редица изследвания доказват, че натуралното кисело мляко намалява видимите следи от стареенето на организма и балансира и хармонизира функционирането на цялото тяло.

Отслабването с кисело мляко е широко прилагана диета препоръчвана дори от професионалните диетолози. Преди да Ви споделим един хранителен режим за отслабване с този млечно кисел продукт ще Ви препоръчаме да си набавите кисело мляко от някоя баба или дядо на село, защото само там може да откриете натурално кисело мляко с оптимално съдържание на Lactobacillus bulgaricus (Лактобацилус булгарикус). В голяма част от киселите млека, които се продават в търговската мрежа преобладава количеството на бактерията lactobacillus thermophilus, защото тя удължава срока на годност на киселите млека, а Lactobacillus bulgaricus прави млякото по-кисело и по-бързо се разваля.

Диета за отслабване с кисело мляко

Диетата за отслабване, която ще ви предложим в тази статия се прилага в три последователни дни, след това следват два мръсни дни, в които се храните с каквото сърцето Ви пожелае ( разбира се без да се уливате) и се правят още три дни от тази диета за отслабване. Освен, че в края на периода ще сте свалили между 2-3 килограма, ще сте направили детоксикиране на тялото и ще сте дали рестарт на храносмилателната система.

Тази диета с кисело мляко е лесна защото трите дена са с едно и също меню, което лесно се помни и лесно се спазва.

Закуска
8:00ч. – 250гр. Кисело мляко + 70гр. Чисти овесени ядки;
8:40ч. – чаша кафе и 1/3 грейпфрут;
10:00ч. –  200гр. Кисело мляко с нарязан плод по избор (ябълка, банан, портокал, круша);

Обяд
12:00ч. – 150гр. пилешка пържола + чаша айран ( по възможност домашно приготвен от кисело мляко );

След обяд
15:00ч. – 400 гр. Кисело мляко пълномаслено по възможност над 3% масленост;
18:00ч. – свежа салата от зелени зеленчуци с малко зехтин, чаша айран;

Вечеря
20:00 – Една кофичка нискомаслено кисело мляко 0.1% масленост.

Тази диета за отслабване с кисело мляко се спазва три последователни дни, след което се правят два дена почивка, в които може да се хапва сладко и мазно месо, но в умерени количества след тези два дена се прави отново поредица от три дена на диетата с кисело мляко.

За да се изкарат максимални ползи, от която и да е диета е добре да комбинирате диетата за отслабване с упражнения за отслабване.

Диета с Кисело мляко