Диета за отслабване с 5кг.

Диета за отслабване с 5кг.

Диета за отслабване с 5кг.

Много често из интернет пространство има различни диети, които са под съмнение или некачествени. Решихме да споделим една диета с вас, но не само да ви опишем какво трябва да ядете, а защо и как това ще повлия на организма Ви.

Преди да започнете тази диета за отслабване ви препоръчвам да обиколите магазините и да си набележете няколко в които продуктите описани по-долу ще са най-евтини. Така тази диета ще ви излезе по евтина. Лично аз докато я спазвах ми излизаше по около 6лв. на ден. За сравнение преди да приложа тази диета за отслабване давах 10лв. за храна на ден. Имайте предвид, че това е личната ми консумация и се храня отделно от мъжа и децата си.

Най-хубавото на тази диета за отслабване е че е подходяща както за жени така и за мъже, а ефекта е гарантиран. Ще ви обясня, защо няма и йо-йо ефект и защо е толкова добра!

Необходими продукти за тази диета за отслабване:

Пилешко филе – в повечето магазини килограма е около 10лв. аз ги купувам от фирмен магазин за 8лв. килограма Ако намерите подобен магазин ще е много добре.

Филе от риба – Тука само да вмъкна, че не е добре филето да е от пангасиус, защото е много мазно. Може да изберете хек или друг вид.  Хека е на цена около 9лв. килограма.

Извара – пакетче обезмаслена извара 250гр. струва около 1.45лв това прави за килограм около 5,8лв

Кисели краставички – 1 буркан струва около  1.89лв.

Плод – В зависимост от сезона, може и най-евтиния

Кренвирши – 1кг струва около 6лв.

Кисело мляко 0,1% масленост – 1 кофичка 400гр. между 0.8-1лв.

 

Диета за отслабване

Сега е време след като изброихме продуктите да ви обясним за какво иде реч. Ако забелязахте повечето от продуктите са с високо белтъчно съдържание и ниско съдържание на мазнини и въглехидрати. Белтъка е ценен градивен елемент и е много погрешно, когато се изключи от вашата диета. Нужното количество белтък, което е добре да приема човек, това е по 1гр. белтък на килограм маса т.е. ако вие тежите 70кг. е добре да приемате по минимум 70гр. белтък на ден. В повечето случай обаче е добре да се приема по 1.5гр. протеин на ден, а при хората, които активно спортуват е нужно да се консумира по 2гр. протеин. Ако ходите на фитнес зала редовно и вдигате тежести и тежите 80кг. ще са ви нужни поне по 160гр белтъци на ден.

Основната идея на тази диета за отслабване е енергийния дефицит в резултат на малкия прием на въглехидрати и мазнини да се задоволи с изгарянето на натрупаните вече дълбоки енергийни запаси в областта на корема, бедрата и дупето. Тази диета за отслабване е много ефективна и резултатите са видими само след 30 дена. Най-ясно си проличава на кантара. Добре е да се изтеглите преди началото на тази диета за отслабване. Запишете си килограмите и започвайте.

Нека да разгледаме съдържанието на протеин в продуктите изброени по горе.

Пилешко филе за 100гр.
Протеини – 23гр.
Мазнини – 2гр
Въглехидрати – 0гр.

Рибе филе 100гр за бяла риба
Протеин – 17.5гр.
Мазнини – 0.6гр.
Въглехидрати – 0гр.

Извара обезмаслена 100гр.
Протеин – 18гр.
Мазнини – 1гр.
Въглехидрати – 2гр.

Кренвирши 100гр
.
Протеин – 18,5гр.
Мазнини – 20,5 гр.
Въглехидрати – 2гр.

Кисело мляко 0,1% масленост
Протеин – 4гр.
Мазнини – 0,1гр.
Въглехидрати – 5гр.

Имайте предвид, че тези стойности са ориентировъчни и в зависимост от търговската марка продукт, който сте избрали може да има слаби различия.

Приготвяне на продуктите за нашата диета за отслабване.

Пилешкото и филето от риба се опичат задължително на скара. Имайте в предвид, че филето от риба ще ви създава проблем при печенето, не е много лесно да се пече филе от рииба, но в името на диетата вярвам, че ще успеете. Преди да почнете да печете филето от пиле е добре да го разрежете. Аз прилагам следната тактика разрязвам гърдите на две отделни и всяка половинка я разрязвам на още две. Така една пържола става около 100-120гр. Рибеното филе си е обикновено около 100гр.

В нашата диета много важно място заема и изварата. Тя съдържа казеин това е вид протеин, който се усвоява бавно от организма. Но го подхранва през целия ден. Предполагам малко от вас обичат вкуса на чистата извара. Поради тази причина от изварата се приготвя салата, която в интерес неистина става доста вкусна и при правилна пропорция става дори вкусна. Последвайте следващия линк за да видите как се прави САЛАТА ОТ ИЗВАРА. В нея се използват краставичките кренвиршите.

Плодовете в тази диета, не бива да са прекалено много. Те са богати на въглехидрати, но в тази диета за отслабване се използват преди всичко с цел да се задоволи нуждата на организма от витамини. Ако чувствате, че има умора може да приемате и допълнително количество витамини посредством таблетки.

Диета за отслабване по дни

В рамките на поне 2 седмици спазвайте следния режим. За наистина добри резултати ви препоръчвам да го спазвате поне 30 дена. Имайте в предвид, че първите три дни са най-критични. Ето го и режима, който трябва да спазвате всеки ден докато сте на тази диета за отслабване.

Закуска – едно кисело мляко – 400гр. – 80ст.
Закуска 10ч. – една пилешка пържола -100гр -80ст..
Обяд 12ч. – филе от риба  – 100гр. – 90ст
Закуска 14ч. – Пилешко филе – 100гр. – 80ст.
Закуска 16ч. – плод по избор – 30ст.
Късна закуска 18ч. – кисело мляко -400гр. – 80ст.
Вечеря – Салата от извара – 200гр. – около 1.20лв

Това меню на нашата диета на ден излиза около 5.60лв. на ден което за един месец с 30 дена прави 168лв. за месец. Преди да почна да спазвам този хранителен режим (диета) давах по най-малко 10лв. за храна и то некачествена. Освен това с помощта на тази диета вие набавяте около 120гр. белтък, което е достатъчно, ниското съдържание на мазни и въглехидрати помага за горенето на дълбоките запаси. Гарантирам ви че за около месец вашето тяло ще отслабне поне с 5кг.

За да имате още по-добри резултати ви препоръчвам да правите упражнения за отслабване в домашни условия.

Ако ходите на работа това също не би представлявало проблем да спазвате тази диета за отслабване, защото храна може лесно да бъде съхранявана в кутия и в определения час да я консумирате. Може да споделите тази диета с приятели, приятелки които имат нужда от помощ в борбата с килограмите и най-вече знайте, че тя помага.

Допълнение към диетата за отслабване

По време на диетата през ден може да включите и по едно варено яйце. В жълтъка му се съдържат мазнини, но и ценни витамини и минерали. Жълтъка на яйцето е много хранителен и ще подхрани организма ви!

По време на диетата се препоръчва да се пият течности. Въпреки, че няма да усетите глад поради правилното разпределение на храната, но въпреки това не е хубаво да се пие алкохол или газирани напитки.

Тази диета за отслабване и йо-йо ефект

Обикновено йо-йо ефекта се наблюдава, когато сте използвали хранителни добавки за отслабване, чай за отслабване или сте спазвали плодова диета за отслабване. Причината за това е намаляването на протеини в организма, нормално е след силен глад и недостиг на градивен материал, организма да почне да усвоява всичко с цел да си набави тези градивни елементи. Лошото на хранителните добавки и чая за отслабване е че не ви учат, може да има временен ефект за отслабване, но след това килограмите се връщат дори в плюс.
{flike}

Диета за отслабване