Диета за отслабване през зимата

диета за отслабванеЗимата е много специфичен сезон, през който нашето тяло е предразположено към увеличаване на телесната мазнина (напълняване). Причината за това се крие в начина на живот, който водим през зимата – слаба физическа активност, седим пред компютрите и похапваме вкусно. Това налага спазването на диета за запазване на килограмите и дори, ако гледаме по-напред може да спазваме диета за отслабване.

Всяка зимна диета за отслабване трябва да бъде направена професионално, а не просто измислена от някого или сме смятали, че така би било най-добре. Причината за това е, че през зимата храната отговоря за нашия имунитет. Повечето от летните диети, не са приложими през зимата, защото през този сезон е необходимо да приемаме оптимално количество белтъци, въглехидрати и най-вече витамини и минерали. Всяка диета през зимата трябва да отговаря на едно много важно условие – Здравето преди всичко.

За целите на нашата диета за отслабване най добре е през деня храната да бъде разпределена по следния начин:

Закуска – 45%
Обяд – 25%
Следобедна закуска – 15%
Вечеря – 15 %

Намаляването на приема на храна има важно значение, за целите на тази диета. Най-голяма зареждаща доза хранителни вещества се приема сутринта, а най-малката вечер. Добре е последното ядене за деня да бъде не по-късно от 20.00ч., защото след хранителните вещества не се използват и се натрупват под формата на тлъстини и водят до появата на целулит, корем и прочие.

Вашата диета през зимата трябва задължително да съдържа много плодове и зеленчуци, защото то те са естествен източник на витамини и минерали. Ако сте решили да отслабвате добре е да започнете да увеличавате приема на фибри, поради тази причина консумирайте повече житни храни.

Ядките също заемат много важна роля в хранителният режим. На ден се старайте да изяждате поне 100гр. ядки (бадеми, орехи, лешници и т.н.). Нека не забравяме и едно от най-важните лекарства приемано през зимата, а именно медът. Консумацията на мед не води до нарушаване на килограмите и дори успешно се прилага в диетите за отслабване.
Консумацията на мед повишава имунната система и заедно с витамините и минералите ще ви направи устойчиви на простуда, грип и настинка.

Все пак не забравяйте, че е важно с вашата диета да постигнете отслабване, но най-важното е организма да ви е здрав!

Диета за отслабване през зимата