Диета за отслабване Пиер Дюкан

dieta pier diukanДиета за отслабване Пиер Дюкан

Тази диета стана изключително популярна през последните години. Тя носи името на известният диетолог с френски произход д-р Пиер Дюкан. В световен мащаб д-р Пиер Дюкан е признат като един от най-добрите специалисти в областта на здравословното хранен, редуциране на теглото с помощта на специални хранителни и здравословни планове и подържането на добро здраве с помощта на различни видове диети.

Какво представлява диетата на Пиер Дюкан

Доста често диетата на Пиер Дюкан се нарича протеинова диета на Пиер Дюкан, защото тя е богата на протеини и бедна на калории. Диетата е съставена по специфичен начин, с което се ограничава апетита на хората, които я ползват. Българските диетолози споделят мнението, че самата диета на Пиер Дюкан е съставена по уникален начин. Този начин позволява загуба на тегло, но без да се губи мускулна маса това се дължи, че самата абсорбция на протеини води до висококалорични разходи. И нещо много хубаво за всички, които са решили да пробват диетата на Пиер Дюкан според редица хора, които и се довериха йо-йо ефект след приключване на диетата на Пиер Дюкан не се наблюдава.

Диетата на Пиер Дюкан се състои от четири фази

Фази от диетата на Пиер Дюкан

Протеинова атака

През тази фаза от диетата на Пиер Дюкан се храните изцяло само с храни богати на протеини, каквито са месото, рибни продукти, млечни продукти с ниска масленост. Тази първа фаза от диетата на Пиер Дюкан наричана протеинова фаза е с продължителност между три и десет дни. Продължителността на фазата зависи от това какво искате да постигнете и каква е крайната цел, която си я поставяте. За правилното завършване на тази първа фаза от диетата на Пиер Дюкан трябва плавно да завишавате приема на зеленчуци. Тука също има уловка, в диетата ви не трябва да приемате зеленчуци като картофи, леща, боб, царевица и други. Само от тази фаза от диетата ще успеете да загубите по 1кг. за всяка седмица.

Консолидационна фаза
Това е фаза номер 2 от диетата на Пиер Дюкан. Целта на този фаза е да ви предпази от йо-йо ефектна, който често се наблюдава при други диети. През тази фаза се осъществява въвеждане на “забранени храни”, но бавно. Така постепенно ще преминете към нормалното си хранене. Продължителността на тази фаза е различна като по принцип повечето фенове на диетата на Пиер Дюкан споделят, че най-добре за всеки изгубен килограм да се добавят по 10 дни.

Стабилизираща фаза
През третата фаза от диетата на Пиер Дюкан храненето вече е нормално, но задължително трябва да се спазват две правила. Задължително поне един ден в седмицата да имате чист ден. Това е ден в който изцяло вашето меню се състои от протеини, а второто правило на тази фаза от диетата на Пиер Дюкан е да хапвате минимум три супени лъжици овесени трици всеки ден.

Доживотна фаза
Четвъртата фаза обхваща най-дългия период тя е до самия край на съзнателните ни дни. През него просто трябва да се спазват първа, втора и трета фаза и с тяхна помощ вие лесно може да контролирате вашите килограми.

диетата на Пиер Дюкан