Диета за отслабване какво трябва да знаем

otslabvaneКогато времето е топло всички започваме да се оглеждаме в огледалото и да виждаме килограмите, които сме качили. В помощ срещу излишните килограми винаги помага една или друга диета. Какво обаче трябва да знаем за храните включени в диетите за отслабване и как да преценим дали наистина работят.

Какво да наблюдавам в всяка диета за отслабване

Ако вече сте избрали диета с чиято помощ да се опитате да отслабнете е време да проверите нейната надеждност. Основно правило при прегледа на една диета е да изчислите правилно колко калории ви осигурява тя. За жените е прието ежедневния прием на калории да е около 1800. Разбира се това е една средна стойност и не може да обхване всички частни случай. За да изчислите своята дневна нужда от калории трябва да заместите стойностите и да пресметнете по следната формула.

655 + [9,6 х телесна маса (кг)] + [1,8 х височина (см)] – [4,7 х възраст (години)]

Тази формула изчислява ежедневната нужда от енергия (калории), ако диетата за отслабване, която сте си избрали съдържа ежедневен прием на по-малко калории с до 300 на ден това означава, че тази диета най-вероятно ще ви помогне.

Друго за което трябва да внимавате са мазнините!

Погледнете добре цялата диета и проследете дали има някои от следните храни
Храна от животински произход
Кренвирши, свинско месо, шунка, кюфтета или други продукти от кайма, Маскарпоне, моцарела, крема сирене, сметана и агнешко.

Ядки
Фъстъци, орехи, кашу, лешници

Плодове
Авокадо, грозде, стафиди, смокини,

Ако се съдържат то диетата за отслабване, която сте избрали може би няма да има добър ефект на отслабване и ви препоръчваме да се огледате за други видове диети с които най-верятно ще имате по-голям успех.

При всяка една диета за отслабване следете добре количеството белтъци, които приемате добре е минималното количество да е 1кг. белтък на килограм тегло. Така ако тежите 68 килограма и вашата диета ви осигурява толкова белтък значи е добре.

Остана само да споменем, че е важно да се подхранва организма с витамини и минерали, ако диетата за отслабване, която сте избрали смятате, че не ви осигурява достатъчно може да приемате допълнително комплексни витамини.

Диета за отслабване