Диета с риба

ribaРибата е храна, която съдържа изключително високо съдържание на белтък, което я прави много важна и ценна храна в диетата на всеки един човек. Световната здравна организация препоръчва да се консумира риба поне три пъти в седмицата. За съжаление в диетата на българите това се случва по празници и най-вече на Никулден.

Рибата е полезна

Много от хората на възраст се оплакват от високо кръвно, проблеми с кръвоносната система и пр. Причината за това е че са консумирали храни богати на холестерол и най-вече свинско, за разлика от свинското месото от риба е с ниско съдържание на холестерол то съдържа важни омега киселини и това го прави рибата идеална за целите на всяка диета. Освен това рибата може да бъде включена в диетата както на деца така и на възрастни хора.

Диета с риба

Препоръчваме Ви като загрявка да направите една бърза диета с риба в рамките на 5 дена. Като менюто на тази диета и през петте дни е едно и също. Добре е да спазвате стриктно правилата на диетата, защото има съчетание между храни, които ако се приемат неправилно може да доведат до диария или болки в стомаха!

Закуска
Прясно мляко 200мл.
Банан – 80-100гр.
Една ябълка около 150гр.

Обяд
Риба филе -150гр.
Салата картофи с оцет и лук – 150гр.
Зелена салата – 80гр.
За обяда се препоръчва силно да е 4 часа след закуската!

Следобедна закуска

През ден редувайте
Риба филе – 150гр. печено на скара
Или Плод по избор

Вечеря
Супа – по избор
Риба печена на скара
Салата от зеленчуци
За десерт плод по избор

Спазвайте тази диета с риба поне пет дена, след това се старайте поне два пъти в седмицата да ядете риба. Това ще е от полза, както за вас така и за вашите близки.

Диета с риба