Диета с ягоди

qgodiВ началото на лятото в България вече може свободно да се намерят пресни ягоди родно производство, което ги прави много подходящи през този сезон за една добра диета. Диета с ягоди е една от най-приятните диети и същевременно с това с нейна помощ може да свалите между 2-3 килограма и от за около 7 дена. И не забравяйте с диета може да свалите килограмите, но само от вас си зависи да си ги запазите.

Хранителни стойности в 100 гр. ягоди

 

Калории: 32
Протеин: 0.59 гр.
Мазнини: 0.31 гр.
Въглехидрати: 7.66 гр.

Както може би забелязвате, че в ягодите съдържанието на мазнени е ниско, но съдържанието на захари е високо. Това не би трябвало да ви притеснява защото не веднъж вече сме споменавали, че въглехидратите в плодовете са полезни за организма. Ягодите са подходяща храна и не само за диети защото в тях се съдържат и допълнителни вещества. В 100гр. пресни ягоди се съдържат около 2гр. фибир.

Както всички знаем важни са не само хранителните стойности на един продукт, но и количеството минерални вещества които се съдържат в тях.

Минерали в 100 гр. ягоди

Калций: 15 мг.
Желязо: 0.41 мг.
Мед: 0.038 мг.
Магнезий: 13 мг.
Фосфор: 25 мг.
Цинк: 0.14 мг.
Натрий: 1 мг.
Манган: 0.386 мг.
Селен: 0.41 мкг.

От голямо значение са и витамините в хранителните продукти. Оказва се, че в ягодите има доста добро съдържание на витамин Ц като то е около 58мг на 100грама ягоди, което го прави много подходящ плод за края на пролетта.

Диета с ягоди