Диета с ябълки №1 през есента

Диета с ябълки №1 през есента

Есента е подходящо време да се замислим да направим разтоварваща диета. Обикновено през този сезон в плодовите диети за отслабване и пречистване на организма доминират три плода – грозде, ябълки и круши. 80% от жените предпочитат диета с ябълки и това е абсолютно нормалния избор, защото този плод е най-широко достъпен в България и цената му на пазара е най-ниска, а резултатите които се постигат в повечето диети с ябълки са абсолютно задоволителни.

Диета за прочистване с ябълки

Ако искате да намалите количеството на токсините в организма, да дадете свежа глътка на черния си дроб и особено ако в последните седмици сте имали тежки вечери придружени с достойно количество алкохол  е добре да направите един разтоварващ ден на ябълки. Тази диета за прочистване на токсини с ябълки е бледо копие пред сока от червено цвекло, но за сметка на това изпълнението и е много по-приятно и много по-вкусно. За да прочистите токсините от организма си е нужно да ядете по 400 грама ябълки на всеки 2 часа. Пие се билков чай. Нормална реакция през следващите няколко дена е честото ходене до тоалетна!

Диета с ябълки за отслабване

Ябълката е сладък плод и съдържа голямо количество въглехидрати, но повечето от захарите са моно- и дизахариди, които се усвояват и изразходват лесно от организма. Плодовите захари са полезен източник на захари за организма, а въглехидратите им са с различна структура от тези на кристалната. За целите на диетата за отслабване е нужно всяка сутрин да закусвате с плодова салата от ябълки, банани и киви. В 12ч. се похапва мюсли със съдържание на плодове 30%. За приготвянето му се използва кисело мляко с 0.1% масленост. Следобедната закуска е 1 кофичка кисело мляко с една ябълка. А за вечеря обилно количество ябълки.

Имайте предвид, че е препоръчително да сте само 5 дена на тази диета! Не злоупотребявайте с нея и наистина ще постигнете отслабване с около 1 килограм само за една седмица!

Ябълки за здраве

Ако не ви се спазва диета или нямате нужда от отслабване или детоксикация на организма, може би искате просто да заредите тялото си с повече витамини и минерали, за да бъдете по-здрави. Тогава през есента и зимата ви препоръчваме да консумирате по една ябълка сутрин и една вечер. Те ще ви доставят добро количество свежи витамини и ще ви заредят с добро настроение.

Диета с ябълки