ДИЕТА С ПРЕСНИ СОКОВЕ

ДИЕТА С ПРЕСНИ СОКОВЕ

Прясно приготвените  сокове от сезонни зеленчуци и плодове са добър източник на минерали и витамини. Също така  това е добра диета, за да прочистите тялото си от токсините.

За тази диета трябва да замените храната си за два дни с плодови и зеленчукови сокове.

Например трябва да се пие 600 мл. пресен сок, разреден с 200 мл. вода, четири пъти на ден. Трябва да го пиете бавно. Правете си различни сокове, микс от плодове и зеленчуци каквито желаете.

Особено ефективни продукти за отслабване са морковите, спанакът, портокалите, грейпфрутът, зелето, целината, ябълките.

Можете да спазвате диетата с пресни сокове веднъж на 2-3 седмици. Най-добре да го правите през почивните дни, за да можете да си направите сок, когато се почувствате гладни, а и през почивните дни обикновено количеството на необходимата енергия е по-малко.

Когато не сте на диета, трябва да си спомняте все пак добрите качества на соковете. Пийте по една чаша сок, без значение какъв, 20 минути преди хранене, а понякога може да замените вечерята със сок.

Напомняме ви , че всеки човек е индивидуален и диетата  трябва да бъде разработена за конкретния човек. Преди започването на диетата желателно е да се консултирате с вашия лекар. От тази диета може да очаквате мощен прилив на витамини и минерали, които да спомогнат за подхранване на косата и кожата, освен това на базата на тази диета може да се очаква отслабване на организма, разбира се това отслабване е в рамките на нормалното.

Внимавайте! Не е добре да използвате тази диета повече от 2 дена, защото приема на основни хранителни вещества като белтъци и мазнини е минимално!

Диета