Диета с праскови за сваляне на корем

Диета с праскови за сваляне на корем

През летния сезон един от най-вкусните и сочни плодове са именно прасковите. Този оранжево-червеникав плод предизвиква истинска вкусова еуфория. Но освен много вкусни, прасковите са и полезни, когато искаме да постигнем отслабване в областта на корема.

Праскови – хранителни стойности

В 100гр. пресни праскови се съдържат около 40 калории. Количеството им зависи от това, колко зрял е плодът. Тези праскови, които са добре узрели на дърво (а не с брани зелени) обикновено са по-високо съдържание на захари и са по-вкусни, но това е придружено и с малко по-високо съдържание на калории. Тези от вас, които са на ниско въглехидратна диета трябва да имат предвид, че въглехидратите (захарите) в 100 гр. праскови са около  9,5гр. Останалите макронутриенти са както следва:  протеин под 1гр. и мазнини под 0.25гр.

Праскови – микронутриенти

Както всички плодове така и прасковите са страхотен източник на минерали и витамини, което ги прави перфектна добавка към всяка диета. От Минералите най-голямо е количеството на калий – 190мгр. в 100 гр. праскови. От минералите в по-голямо количество са Фосфор около 90мгр, също така Калций и Магнези.

Що се отнася до витамините в прасковите то най-добре застъпен е витамин C , следван от вит витамин Б.

Отслабване с праскови

Прасковите са плод, който може да спомогне за намаляването на мазнините в коремната област. Причината за това е богатото съдържание на стероли, които стимулират по-лесното транспортиране на мазнините от клетките в митохондриалните органели, където се извършва тяхното горене.
Прасковите спомагат и за намаляване на подуването в корема. Ако сте решили да сваляте корема в домашни условия освен упражнения ви препоръчваме да включите този ароматен плод, дори в малки количества ще има огромен благоприятен ефект.

Ако обаче сте заложили на ниско въглехидратна, високо мазнина диета (НВВМ диета) то избягвайте употребата на праскови, защото съдържат високо съдържание на захари.

Праскови