Диета с плодове

диета с плодовеДиета с плодове

С наближаването на пролетта и най-вече с разгара на лятото всяка жена се замисля за излишните си килограми и търси най-подходящия начин да отслабне. Някои жени прибягват до хранителни добавки за отслабване, но по умните и най-вече с по-добра воля прибягват до стария и изпитан метод за отслабване с диета.

Защо плодова диета

Плодовете преди всичко са дар от природата, те не съдържат мазнини, което ги прави подходящи за всеки вид диета. Но те не съдържат и протеини, което води до ограничението на плодовата диета да не се прилага повече от 5 дена. Основно плодовете се различават по съдържанието на захари в тях (въглехидрати).
Обикновено при съставянето на диета с плодове се избягват няколко плода, които съдържат много захари. Добре е да го имате това в предвид при съставянето на собствена диета с плодове, ето ги и самите плодове които не е добре да включвате:
Грозде, стафиди, форми, авокадо (за разлика от др. плодове то съдържа много мазнини).

Плодова диета

Целта на диетата с плодове е да помогне да се пречисти организма от токсините влезли в организма ни чрез месото или от алкохола. С помощта на плодова диета вие може също да отслабване, но трябва добре да направите хранителния си режим, за да няма след това йо-йо ефект. Както вече споменахме плодовата диета не е добре да се спазва повече от 5 дена.

Самата диета се състои в това да ядете по 4-5 килограма плод на ден (различен  вид). Трябва да  разделите количеството плодове поне на 6 хранения в рамките на деня. Освен плодове може да консумирате и млечни продукти но в малки количества. Ако усетите силна нужда от храна консумирайте малко количество орехи. Пиенето на вода или чай също помага за преодоляване на чувство на глад докато спазвате тази диета с плодове.

Диета с плодове