Диета с кайсии за отслабване

Диета с кайсии за отслабване

В началото на астрономическото лято, по българските градини и пазари, зрее един от любимите плодове на малки и големи, а именно кайсията. Добре узрелите кайсии са не само вкусни, но и много полезни. Всяка жена, която е решила да подобри фигурата си може да заложи на една бърза диета с кайсии.

Кайсии – хранителни стойности

Пресните кайсии съдържат по 42калории в 100гр. Имайте предвид, че колкото по-добре е узряла кайсията, толкова е по-голямо съдържанието на захари в нея съответно и на калории. Съдържанието на мазнини е около 0.3г. а това на белтъците 1г. В 100гр. от този плод се съдържат 9калории, а относителното водно съдържание е 83%. За тези от вас, които са на ниско мазнина диета или просто следят гликемичен индекс на храните, при кайсиите той е 20, а гликомичния товар (ГТ) е 4.

Кайсия и ползите от този плод

Преди да сме пристъпили към същинската диета, нека да споделим и ползите от този плод.

Кайсията е чудесен източник на  витамин В3 (ниацин) ,  витамин В9 (фолиева киселина), пантотенова киселина (витамин В5), витамин С, витамин Е (алфа токоферол) и витамин К, а съдържащият се само в три кайсии каротен покрива половината от дневните нужди от витамин А. Освен това в плода се съдържат относително високи дози от минералите калий, желязо, мед, магнезий.

Включването на кайсии в диетата на хора със сърдечно-съдови проблеми е силно препоръчително, благодарение на сравнително високото съдържание на калий в кайсията.  Желязото ги прави подходящи за хората с анемия, а диетолозите препоръчват на хората със лениви черва да похапват повече кайсии, защото благоприятстват тяхното състояние.

Ако имате нужда от бързо отслабване и пречистване на стомашно чревният тракт, кайсията е идеалният плод за това.

Диета за отслабване с кайсии

В продължение на една седмица всяка сутрин се пие прясно приготвен нектар (в блендер) сок от кайсии. Приготвя се от поне 300гр. добре узрели кайсии. Нектара се изпива на веднъж. На обяд се консумира нормална храна, която се консумира и в ежедневието. Все пак, когато искаме да постигнем истинско отслабване е добре да избягвате консумацията на прекалено мазни храни, също така по време на всяка диета за отслабване е добре да се избягват т.нар djung food.

При тази диета за отслабване, последното хапване е около 18ч. при него отново се приготвя нектар или ако предпочитате може да похапнете пресни кайсии. Количеството е около 400-500гр.

Диета с кайсии за отслабване