Диета с извара

извараИзварата е хранителен продукт, който често се подценява от повечето хора, а по нашите села бабите и дядовците дори дават този ценен продукт на прасетата. Доказано е обаче, че изварата може да намери идеално приложение както в диетите за отслабване, така и в различни маски за лице. Това прави изварата важен продукт в дома на всяка една жена.

С какво е полезна изварата

Изварата е преди всичко много цена с това, че е изключително здравословна за хранене. Дори се препоръчва децата в подрастваща възраст да си хапват фили намазани с извара. Причината за това е че изварата е изключително богата на белтъци в 100 грама извара се съдържат 18 гр. белтъци и 0гр. мазнини, въглехидрати от своя страна са само 2 грама на всеки 100гр. извара. Както сами виждате изварата е приложима, както за подхранване на организма с белтъци, така и ако целта ви е да отслабвате!

Диета с извара

Диетата с извара е проста, тя се състои в ежедневното изяждане на поне 200 грама извара (т.е. си набавяте около 36 грама белтъци). Добре е да си хапвате извара сутрин след ставане и вечер заедно с вечерята. Ако сте решили да смъквате килограми обаче ще е нужно да се лишите от всички захарни изделия и във вашата диета да остане само полезна и здравословна храна. Така може да увеличите приема на пилешко месо, консумирайте плодове и зеленчуци, те подхранват организма с цени витамини и минерали.

Ето и няколко идеи как да приготвите изварата

Салата от извара

Нужно ви е около 100 грама извара, 100 грама кисело мляко, 4 кисели краставички, 10 маслини (обезкостени), сол и черен пипер на вкус.

Смесете добре изварата и киселото мляко, докато се образува средно гъста кашица, а  изварата вече не стои натрошена или на бучки, След това сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и след това нарежете и прибавете киселите краставички, а маслините се поставят цели. Това е добра салата идеално включваща се във всяка една протеинова диета.

Пикантна закуска с извара

Ако искате да дадете здравословна храна на децата си заменете маргарина, майонезата и останалите вредни мазила като приготвите апетитна и вкусна извара за мазане на филии. За целта ще ви е нужен хубав миксер 100 грама извара, 100 грама кисело мляко, 4 скелите чесан, сол и черен пипер на вкус.
Приготвя се както салатата, но тук чесана се счуква и се прибавя към изварата!

Диета с извара