Диета с грозде

dieta s grozdeПрез есента на мода е да се прави диета с грозде, но диетата с грозде е не само модерна, но и полезна тя ще ви помогне да сте по-здрави и по-красиви. Обикновено плодовата диета с грозде е подходяща за еднодневен хранителен режим. Повечето жени, които са се подложили на тази еднодневна диета споделят, че след края й се чувстват свежи и изпълнени с енергия.

Любопитно за лозите

Може би малко от нас се замислят, че лозата е едно от най-старите листни растения на нашата планета оцелял милиони години и достигнал до наши дни и все още се радва на своето величие. Гроздето е уважавано от млади и стари от мъже и жени, от древните народи и  до наши дни, причината за това е че този плод (грозде) се използва за направата на напитката на щастието – вино.

Всяко отделно гроздово зърно съдържа захари и плодови киселини, дъбилни вещества, минерални вещества, витамини и дъбилни вещества. Едно от най-важните способности на този плод (грозде) е стимулирането на храносмилателната система. Причината за това са плодовите киселини. е от значение за водния баланс в организма, мускулната дейност и поддържане на алкално-киселинното равновесие. Сравнително високото съдържание на желязо го прави подходящо при болни с анемия.

Примерна диета с грозде

Диетата с грозде, която ще ви предложим е много проста за изпълнение. За целта на тази диета е необходимо да си закупите около 2.5 кг. грозде. Най-добре е да си разделите гроздето на чепки нужни са ви около 5 чепки. Допълнително, ако искате по-добро действие на тази диета с грозде, може да си закупите различни сортове грозде. Петте чепки грозде се консумират в следните интервали – 10ч., 12ч.,14ч.,17ч.,20ч., След 20ч. не се консумира нищо повече освен вода.

Тази диета с грозде е добре да се спазва само един ден. Причината за това е отслабването на организма. Гроздето е бедно на белтъци, които са важни за здравето и красотата на всеки един човек. Освен това продължителното хапване на грозде може да доведе и до диария. Но еднодневната диета, ще ви помогне да прочистите храносмилателният си тракт без странични последици.

Диета с грозде