Диета с череши за красива фигура

Диета с череши за красива фигура

Диета с череши за красива фигура
Черешите са един от любимите пролетни плодове. Те са идеално средство, което зарежда организма не само със здраве, но дават енергия и приятни мисли и най-вече много усмивки. Черешите са източник на здраве и това се знае от дълги години. Червените плодчета са богати на антоциани (вид флавоноиди). Антоцианите са мощни антиоксиданти, те не само, че стимулират имунната система, но и допринасят за прочистването на черния дроб. Това прави диетата с череши много полезна за хората, които обичат чашката.

Черешите са и мощно средство срещу разстройство. Много от дамите използват това свойство на черешите, като част от диетата си за отслабване. Прочистването на храносмилателния тракт е много полезно особено, ако наблягате на храни от животински произход. В този случай се препоръчва три дневна диета с череши.

Друга причина поради, която е добре да похапвате от сочните червени плодове на черешите е, че те са богати на минерални вещества – желязото подобрява функцията на кръвта, особено ценен елемент, който предпазва дамите от развитие на желязо дефицитна анемия. Магнезия спомага за здрави нокти и красива коса, а фибрите дават усещане за ситост в стомаха, поради което по-лесно се спазват строги диети.

През пролетните месеци сънят е чувствителен и много хора се оплакват от безсъние. Доказано е че черешите водят до по-здравословен и качествен сън. Причината за това благотворно влияние на черешите върху нашата нервна система се дължи на съдържащият се в тях мелатонин. Това е хормон отговорен за контрола на съня.

А за любителите на фитнеса, ще споменем, че именно мелатонина е отговорен за по-бързото възстановяване и намаляването на мускулната умора (мускулна треска).

Хранително съдържание в 100 гр свежи череши

Kaлopии        63
Boдa             82 мл
Πpoтeини     1.06 гp
Maзнини       0.2 гp
Bъглexидpaти     16.01 гp
От които захари 12.82 гр
Фибpи               2.1 гp

Череши