Диета с мед и канела

med i kanelaНе може като дете да не сте облизвали бурканчето с мед. Този изключителен дар от пчелите спомага за лечението на много заболявания. Всички стари хора го сочат като източника на здравето и препоръчват да се похапва всекидневно. В интерес на истина мед – това е един от най-скъпите подлсадители, който се използва за направата на сладки на тържествата от най-висша класа, чай с мед е друга много полезна напитка както за големи така и за малки.

За канелата какво да ви кажа за нея. Славата и се носи на длъж и на шир. Канелата е най-известната подправка в сладкарството, но малко от вас може би знаят, че в днешно време канелата се изследва като лекарство. Едно от основното и направление е борбата и с наднорменото тегло при диабетици. Изследванията на канелата до момента сочат, че молекулата на канелата е сходна с тази на инсулина в кръвта. Поради което приемането на канела води до намаляването на глюкозата в кръвта, а от тук и до по-бързото изгаряне на мазнините.

Съчетанието на мед и канела е широко използвано. То предава един уникален вкус и аромат на храните. Все още мненията около това колко помага диетата с мед и кънела не са единодушни. При едни хора тя е помогнала, за да намалят килограмите, но при други не е дала ефект. При всички положения обаче ако решите да изпробвате диета с мед и канела може да спечелите само и нищо няма да загубите освен излишни килограми.

Диета с мед и канела
Една чаена лъжичка мед и половин канела се загряват на предварително подготвена водна баня на котлона. След това се прецежда в чашка. Готовата смес се разделя на две равни половини. Едната част се пие на закуска а другата се пие след вечеря.

Дори и да не ви помогне да свалите килограми диетата с мед и канела може да ви помогне в редица случай като: косопад, артири, заболявания на сърдечносъдовата система и други.

Диета с мед и канела