Чай за отслабване и вредата от него

chai-za-otslabvaneЧай това е топла напитка, която се приготвя от частите на растение – листа, пъпки, цветове или корени. Основната технология за приготвяне на чай е чрез запарване на частите от растението с гореща вода по този начин се извличат всички ценни вещества на растението. Традицията да се пие чай произхожда от Азиатските народи, които са превърнали пиенето на чай в тяхна традиция. Култа към чая не закъснява и в Европа в някои страни пиенето на чай има дълбоки корени (Англия) в България напитката чай се използва най-вече за справяне с различни заболявания, а изключително модерно става в момента да се използва чай за отслабване.

Чай за отслабване струва ли си

Редица хора посягат към чай за отслабване с надеждата бързо и лесно да свалят някое друго килце. Това което може да ви помогни един чай за отслабване е да прочистите организма си, което не е никак малко. Обикновено продължителното приемане на чай за отслабване води до редуциране на 2-3 понякога и повече килограми, но този ефект се дължи най-вече на действието на разслабителните и диуретичното действие на билките, които се съдържат във всеки чай за отслабване. Ако обаче все пак сте решили да пробвате ефекта на този вид чай трябва да бъдете внимателни и да знаете, че той силно нарушава водния баланс в организма поради, което трябва да приемате по-голямо количество течности от нормално.

Постоянното и дълготрайно приемане на чай за отслабване води и до нарушение в електролитния баланс, защото заедно с токсините и вредните вещества за организма от него се изхвърлят и ценни продукти участващи в обмяната на веществата. Основен йон при който се наблюдава дизбаланс в резултат на приемане на чая за отслабване това е калия. В резултат от намаленото му количество в мускулната тъкан започва да се наблюдават схващания на мускулите и намаляване на мускулната сила, а злоупотребата с диуретични средства води до нарушение на бъбречните функции.

Опасността от чай за отслабване

Обикновено хората, които пият чай за отслабване наблюдават още в първия месец бърза редукция на теглото, това обикновено им дава надежди и те продължават с процедурите с този вид чай. Истината е обаче, че тази загуба на тегло се дължи не на изгаряне на мазнини, а на течности. В някои публикации се сочи, че подобно на цигарите, чая за отслабване също създава психическа и физическа обвързаност на човека към този чай за отслабване.

Да използвам ли чай за отслабване?

Все пак не бива и да се отхвърля с лека ръка този вид чай който помага при отслабването. Идеята тук обаче е, че трябва да се спазват инструкциите за неговата употреба. Бъдете внимателни! Закупувайте чай за отслабване само от лицензирани магазинни за билки или от аптека, трябва да се научите да различавате качествения продукт от ментетата.

Чай за отслабване