Чай за отслабване от Джинджифил

djindjifilГоляма част от жените, които имат излишни килограми търсят спасение от наднормените килограми с помощта на чай за отслабване. Широко известен в България е зеления чай, който може да помогни съчетан с диета за отслабване, но нека да ви представим и един друг чай за отслабване, а именно чай от джинджифил.

Родината на този чай може би както и повечето от вас предполагат е далечния Изток. Официално този чай се използва за отслабване в Китай и ако трябва да сме съвсем точни областта Тибет. Според тибетската медицина чая от джинджифил спада към горещите напитки, консумира се топъл, а приемането му води до стимулиране на кръвоносната система, подобрява циркулацията на кръвта в кръвоносните съдове, успокоява и действа много добре на метаболизма на организма. Освен за отслабване чай от джинджифил се препоръчва и при проблемна кожа, той придава по-стегнат и младежки вид. Поради тази причина ако сте решили, че искате да отслабнете с 1-2 килограма и да започнете борба с целулита този чай би ви свършила перфектна работа.

Употребата на чай от джинджифил е най-добре да става през есента или зимата, защото топлата напитка стимулира и имунната система, предпазва от зачервяване на гърлото и стопля целия организъм. Но това не значи да се използва само през зимата чай от джинджифил може да се консумира целогодишно!

От къде да купя Джинджифил

Покупката на тази билка може да стане от различни Дрогери, повечето големи аптеки също разполагат с тази билка, а лично ви препоръчвам да намерите къде във вашия град има чаена къща. Там може да намерите най-различни и екзотични билки включително и джинджифил.

Чай за отслабване с джинджифил

Както всяка билка така и джинджифила има своите изисквания за употреба. От растението за приготвяне на чай за отслабване се използва корена. Той се нарязва на тънки лентички (в някои дрогерии го продават директно нарязан). Препоръчителната дневна доза джинджифил е количество корен равен на една малка слива като с него се консумира 2л. вода.

Рецепта за чай

Ако искате да отслабнете ви препоръчваме следната рецепта за приготвяне на чай от джинджифил.
Кипва се литър и половина вода, тя се изсипва в термос, където веднага се добавят 3-4 парчета корен от джинджифил. Затворете добре термоса и нека той да бъде винаги с вас. Добре е да пиете от този чай поне 30 мин преди хранене.

Чай за отслабване