Какво действително означава вашият апетит

krushi

Постоянно желание за шоколад? Никога не ви стига един пакет чипс? Това е   начин,по който организмът ви показва,че е изчерпал запасите си от витамини и минерали. Ето ви няколко здравословни алтернативи, които може да опитате.

Апетит към хамбургери,чипс и всякакви подобни храни.

Вашето тяло се нуждае от сол.

Когато тялото ви работи усилено/спорт или друга физическа дейност/,или е под стрес то губи сол. Бързата храна е един от начините да се набави, но ако приемете повече, отколкото е необходимо ,това повишава кръвното налягане, както и увеличава многократно количеството на калориите в организма.

Яжте суши,или богати на натрий храни-риба,сардини,водорасли.

Апетит към хляб.

Вашето тяло се нуждае от протеини.При висок метаболизъм храната се разгражда бързо,но много скоро вие ще бъдете гладни отново. Протеините отнемат повече време на тялото за разграждане и при тяхната консумация ще се чувствате  удовлетворени по-дълго.

Яжте месо,риба,пиле или яйца,нека едно от тях бъде 50% от порцията ви.

Апетит към шоколад.

Вашето тяло се нуждае от магнезий.Магнезият дава на организма енергия. Когато сме уморени, шоколадът е примамлив , но само ще ви направи сънливи. Избягвайте го.

Яжте ядки,овесена каша. 

Апетит към кофeин.

Вашето тяло се нуждае от желязо.Жените губят много желязо по време на менструален цикъл. Ако не го набавите бързо, ще се почувствате уморени, защото то помага за разпространяване на кислорода в организма. Можете да пиете количества кафе, но след приема на повече кофеин ще се почувствате уморени отново.

Яжте броколи,кайсии,смокини.    /stylebg.net