10 най-вредни храни

 

вредни храни10 най-вредни храни

или какво не трябва да ядем, за да бъдем здрави

Класацията на 10 най-вредни храни е направена според мнението на редакторите на това списание. Под понятието вредни считаме храни, които водят до затлъстяване при децата и жените. Високо калорични храни или опасни за здравето. Мнението е съобразено и с мнението на диетолози.

  1. Храните в McDonalds – безспорно в края на всеки работен ден или по време на обедната почивка няма нищо по вкусно от хамбургер в McDonalds, но малко по-малко тези вкусотики се трупат по бедрата и корема. Ако искате да бъдете жена, за която определенията като “приятно закръглен” или  “пищна жена”  звучат гордо то вашето място за обяд и вечеря са именно хамбургерите в McDonalds.

  2. Дюнер – тези арабски вкусотиики са наистина прекрасни, но само в един от тях се съдържат калории и мазнини за задоволяването на целодневните ви нужни от енергия, а все пак до този момент сте изяли само един дюнер. Освен това в последно време има изключително тревожни сведения за хора натровени след консумация на арабските закуски. Публикации в медиите говорят и за съмнителният произход на месото и не точните съставки на соса. Така, че консумирайте с едно наум.

  3. Торта – този сладкиш кара много хора да се изкушават без значение от колко време и колко строга диета са спазвали до този момент. Едно парче торта е като калорична бомба със закъснител. Изобилства и от въглехидрати в пъти над желаните за което и да било ядене. Все пак не всеки ден се яде торта хубаво е да се поглезим от време на време.

  4. Макаронените изделия – след като говорим за вредни храни няма как да не споменем за макароните и спагетите. От една страна те са чиста химия и според публикации в актоално.ком е доказана и вредата им върху човешкото тяло. От гледна точка на диетата, която спазвате те също са не желани. Съдържат огромно количество въглехидрати.

  5. Дъвчащи и желирани бонбони – безспорен хит на пазара бяха тези продукти в миналото. Само, че днес потреблението им пада, което е една много добра новина, защото основни съставки на тези продукти са захари, химични съставки, различни стабилизатори и оцветители.

  6. Чипс – към чипса трябва да се причислят и всички царевични пръчици. Повече за пораженията от чипса може дапрочете в статията: ПОРАЖЕНИЯТА ОТ ЧИПСА.

  7. Кола – колата без значение от марка била тя кока-кола, дерби, пепси или друга са изключително вредни за организма. Те съдържат един коктейл от захрари, газ и оцветители, за да си направите сами извода ще ви споделим една малка тайна на майсторите. Когато искат да премахнат ръжда от болт или някоя част те просто я накисват в газирана кола…

  8. Алкохола – наличието на алкохол в по-големи количества в организма довежда до намалена координация в движенията, загуба на памет и прочие. В по – малки количества алкохола също е вреден, защото пречи на усвояването на витамините. Може би малко от вас знаят но алкохола е една много висока енергична напитка. Бирата като ниско алкохолна напитка е основния причинител на т.нар. бирено коремче. Въпреки това тука трябва да се спомене, че има алкохоли, които благоприятстват върху човешкия организма. Както всички знаем лекарите препоръчват пиенето на 200мл. червено вино всяка вечер за избягване на проблеми с кръвоносната система. 

  9. Кренвирши и салами – Опасността от тези продукти идва от факта, че те съдържат т.нар. скрити мазни, които хората не могат да усетят поради доброто им замаскирване с оцветители и ароматизатори.

  10. Сол – говорейки за сол не може да подминем солта. Тази кристална подправка придава приятен вкус на храната. Човек до такава степен е свикнал с вкуса на солта, че без нея нито едно ядене не му харесва. Само че солта е изключително вредна редица системи и органи в човешкото тяло. При пациенти с високо кръвно или проблеми със сърцето лекарите препоръчват солта да бъде отстранена от храната. Последни изследвания показват, че прекомерна употреба на сол води до увреждане и на очите.