Всяка пета жена не иска да отслабва

Всяка пета жена не иска да отслабва

Всяка пета жена не иска да отслабва
Въпреки, че съвременния начин на живот и модните тенденции налагат разбирането, че жената трябва да е слаба, а ако е възможно най-добре да има и плоско коремче, се оказва, че не всички жени поставят красивата фигура като цел номер едно в техния живот.

Ново международно проучване сочи, че 17% от жените никога не са спазвали диета с цел отслабване, а малко под 50% от анкетираните жени споделят, че са се примирили с излишните килограми. Основната причина, която споделят жените е неуспеха им с диетите за отслабване.

Други любопитни данни от това международно изследване показват, че 35% от жените участващи в анкетата разбират това, че се хранят нездравословно, а основна причина за това според тях е че здравословното хранене е твърде скъпо за семейният им бюджет.

Малко над половината от жените с наднормено тегло, обвиняват некачествената храна, която се продава в големите хипермаркети, за състоянието си.

Около 80% от жените споделят, че биха направили всичко възможно, за да предпазят децата си от наднормено тегло, но не биха предприели мерки, за да предпазят себе си.

Отслабване