УПРАЖНЕНИЯ ЗА РАЗТЯГАНЕ

raztqganeМного заболявания са свързани с нарушения на вътрешните и външните енергопотоци.  Отстраняването на тези нарушения позволява освобождаването на тези канали. Всеки човек в резултат на упорити тренировки може да усвои тази процедура. Желателно е да почиствате енергийните канали всеки ден в продължение на 1-2 минути, а след това и в продължение на 5 минути.

Трябва предварително да определите коя е даващата, а коя вземащата ръка. За целта енергично потъркайте дланите една в друга и ги долепете до лицето. По топлата ръка е даващата. Най-често при жените даваща е лявата ръка, а при мъжете – дясната.

 

Прочистване – Съединете пръстите на ръцете пред гърдите си. Представете си, че между тях има зрънце фасул. Прекарайте фасулчето от дланта на даващата ръка през лакътя и рамото, после го спуснете по ключицата към другото рамо и го върнете през лакътя отново в даващата ръка. Направете няколко кръгчета. След това прекарайте фасулчето през обратния маршрут. Продължителността е 10-12 секунди. В даващата ръка трябва да се появява чувство на хлад, а във вземащата – на топлина. Това прочистване активизира работата на щитовидната жлеза, повишава имунитета, лекува бронхита. Не трябва да се прави пречистване по време на менструация .

 

Специалистите препоръчват да се правят редовно упражнения за разтягане. Правете ги бавно и без да бързате. След всяко разтегляне си почивайте. Започнете като повтаряте 3-4 пъти, а после увеличете повторенията до 10 пъти.

 

ВНИМАНИЕ !

 

1. Облегнете се на стената, като  опрете в нея хълбоците, гърба и главата. Повдигнете ръце и се протегнете колкото се може по-нагоре, без да отделяте пети от земята. След това отпуснете ръцете и ги протегнете надолу, като в същото време изпъвате глава нагоре.

 

2. Застанете до някоя стена и отстъпете на една крачка от нея. Без да повдигате стъпалата, се извърнете с лице към стената и се опрете на нея с двете си длани. Повторете упражнението и на другата страна.

 

3. Обърнете се с лице към стената. Облегнете се с ръце на стената, като повдигате ръцете колкото се може по нагоре.

 

4. Легнете по гръб. Вдигнете ръцете и краката, хванете се с ръка за главата, протягайте ръце и крака на различни страни, като така разтягате гръбначния стълб.

 

Желателно е да изпълнявате разтягане и упражнения за гръбначния стълб през ден или не по малко от два пъти  седмично.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА РАЗТЯГАНЕ