Упражнения за стягане специално за жени

Упражнения за стягане специално за жени

С годините, ако не се грижим активно за тялото си то започва да се отпуска, да губи своята женска фигура, което налага да предприемем различни ефективни мерки за справянето с отпуснатите части на тялото. Когато говорим за стягане една от областите, които най-силно страда от неправилния ни начин на живот това са краката.

Областта на краката е много чувствителна особено, когато говорим за бедрата. По-бедрата обикновено се натрупва целулит, натрупват се и излишни килограми, които на по-късен етап разбираме колко е трудно да се премахнат, това е една от областите на тялото, които са с най-голяма вероятност за поява на стрии. Всички тези особености на краката както и много други, които не сме изброили изискват специална грижа и безспорно изпълнение на упражнения за стягане, не когато проблемите са вече на лице, а много преди това!

Упражнения за стягане

Изпълнението на тези упражнения за стягане на краката са прости отнемат няколко минути и дори не се нуждаете да посещавате фитнес зала, а тези упражнения могат спокойно да бъдат изпълнявани в домашни условия. Тези упражнения не само ще стегнат краката, но ще ви предпазят от появата на целулит, но ако искате да постигнете отслабване, тези упражнения няма да ви помогнат, защото целта им е единствено и само стягане.

Изпълнението на тези упражнения е добре да се прави сутрин след събуждане. Въпреки, че са леки и приятни за изпълнение, преди да започнете да изпълнявате упражненията е добра да раздвижите ставите и да загреете леко мускулите, за да се предпазите от травми.

Упражнения за стягане 1

Първото упражнение което ще ви предложим е за мускулите на подбедрицата и е много приятно за изпълнение. Началната позиция е изправена. Изпълнението на това упражнение се състои в повдигане на пръсти. Дишайте активно докато изпълнявате това упражнение. Направете 50 повдигания, починете си 1 минута и направете още 50. Тънкоста при изпълнението на първото от серията упражнения за стягане се състои в бавното и плавното отпускане на долу.

Упражнения за стягане 2

Второто упражнение, което ще ви предложим е също много приятно. Преди да започнете изпълнението му, ще ви припомним, че е добре да загреете ставите и особено колената става. Това е добре да го направите, ако не искате да изпитвате болки в коляното на старитини. Второто упражнения от серията упражнения за стягане е клякане. При клякането се стягат мускулите на бедрото и седалищните мускули. Често това упражнение за стягане е подценявано, но е много ефективно. Направете поне 20 клякания в серия, а броя на сериите поне 4. Когато клякате протягайте ръцете си напред и дишайте дълбоко.

Упражнения за стягане 3

Третото упражнение е малко по-сложно. То представлява лека комбинация от две упражнения и изисква да имате добро чувство за равновесие. За да изпълните това упражнение е нужно отново да имате изправена начална позиция. Самото упражнение започва с повдигането на единия крак към корема, хващате го с ръце и кракът който е на пода се повдига на пръсти. След това се спуска, отпускате вдигнатия крак и повтаряте упражнението с другия крак. Така направете по 10 повторения за всеки крак и общо 3 серии.

Упражнения за стягане 4

Това упражнение, което ще ви представим сега е много подходящо за стягане на горната част на краката. Застанете в кучешка поза (на четири крака) и започнете да повдигате краката си в страни като целта е движение от тазобедрената става. Това е от упражнения за бедра, които силно натоварват тазобедрената става и отново ще ви напомним, за да нямате травми е добре да раздвижите всички стави преди началото на тренировката. Упражнение №4 от упражненията за стягане е добре да се направи в 10 повторения за всеки крак и по 4 серии.

Упражнения за стягане 5

Последното упражнение от тренировката за стягане е и единственото, за което ще се нуждаете от допълнителен уред – този уред е въже за подскачане. Добре е в края на тренировката да подскачате около 10 минути. Разбира се зависи колко време издържате, ако е по-малко се стараете да правите почивки, но да докарате поне 10 минути общо време в подскоци!

Упражнения за стягане