Упражнения за по-големи гърди

Упражнения за по-големи гърди

Всяка жена си мечтае да има стегнати  и добре оформени гърди, само че малко са богопомазаните жени, които имат точния размер гърди, с добра форма и стегнати. За всички останали има лесен и по-труден вариант да имат бюста за който са мечтали. Лесния вариант е известен на всички – клиниките по пластична хирургия, които предлагат оголемяване и повдигане на бюста разбира се това е на скромна цена, която рядко е достъпна за повечето жени.

По-трудния вариант за уголемяване и стягане на гърдите е фитнеса. Правилното изпълнение на няколко упражнения може да подчертае бюста, да го повдигне и да изглежда по-голям от колкото сега. Разбира се това може да се случи без да оформяме големи мускули на останалите части от тялото, дори напротив докато посещаваме фитнес залата може да оформим секси дупе и бедра, плоско коремче и прочие.

Упражнения за големи гърди

За жените се препоръчват упражнения с дъмбели за гръдните мускули. Може да си изберете един ден от седмицата в който тренировката ви да се спре главно върху упражненията за гърди.

Упражнения за гърди 1

Вземете дъмбел с подходяща тежест за вас (между 3 и 6 килограма предполагам) легнете удобно върху хоризонтална пейка. Ръцете са разтворени в страни. Стремете се лактите да са перпендикулярни на пода. Спуснете максимално на долу ръцете и след това ги изтласкайте силно нагоре. Направете 12 повторения в 4 серии като почивате по 1 минута между сериите.

Това упражнение развива и стяга средната част на гърдите. Това е най-голямата част от гърдите и за това е добре да започнете с нея.

Упражнения за гърди 2

Преместете се на пейка под наклон. Поставете я под остър ъгъл, и отново легнете, повторете горе описаното упражнение с подходящи дъмбели в същия брой серии и повторения. При повдигната нагоре пейка, се натоварва горната част на гърдите. Добре е да се тренира и тази част, защото придава красива форма на бюста и цялостна завършеност.

Упражнения за гърди 3

Ако искате да оформите външната част на гърдите и да омагьосате всички мъже в залата е добре да правите кофички. Това упражнение е доста трудно и в началото е добре да правите по 2-3 кофички, малка почивка и пак, докато достигнете пълния брой от 10 повторения в 4 серии. Кофичките се правят на успоредка с леко преведено тяло.

Друго упражнение, което е много ефективно за долната част на гърдите, е изтласкването на дъмбели от наклонена надолу лежанка.

Упражнения за гърди 4

Едно от често пренебрегваните от жените упражнения за стягане на гърдите това е флайса. Това упражнение може да се прави на специална машина или отново с дъмбели. На машината просто се следва движението на уреда, но при изпълнението на това упражнение с дъмбели има малко по-голяма специфика.

Изходната позиция е същата както на упражнение №1 но тук ръцете се разтварят в страни, от рамената става, лактите стоят фиксирани и се старайте да не ги движите, след максимално разтваряне в страни, ръцете се връщат в изходна позиция.

Защо упражнения с дъмбели
Когато се работи за релеф (уголемяване и оформяне) упражненията с дъмбели са най-големия помощник, те изолират много точно мускула, който искаме да развием и стимулират неговия растеж.

Допълнителни съвети:

Ако имате добре оформена преса, това ще помогне на бюста ви да изглежда по-голям и със сигурност по-стегнат, така че не забравяйте да тренирате за коремна преса.

Ако се затруднявате в изпълнението на някое от упражненията не се притеснявайте да помолите някой симпатяга във фитнеса за помощ, ето ви едно ампоа за нов флирт.

Упражнения за гърди