Упражнения за плосък корем

Упражнения за плосък корем

С наближаването на сезона на морето, започваме да се опитваме да вкараме тялото си в нормите. Една изключително трудна зона за стягане и оформяне е именно областта на корема. Различните литературни източници по този въпрос коментират, че най-ефективния начин за борба със отпуснатия корем са аеробните упражнения (бягане, каране на колело, плуване и т.н.) ефекта за плосък корем на тези упражнения е безспорен, но ние ще ви препоръчаме още няколко упражнения, които да ви помогнат да оформите плосък и стегнат корем.

Упражнения за плосък корем №1

За първото упражнение за плосък корем трябва да легнете на пода, тазобедрената става сключва прав ъгъл с пода, а каляната става е присвита с ъгъл около 60°. Ръцете са вдигнати нагоре. Изпълнението на това упражнение за плосък корем е следното: Повдигане на горната част на тялото, като ръцете минават успоредно на сгънатите крака. За да оформите добре плосък корем е необходимо да правите поне 10 повторения на това упражнени с по три серии.

Упражнения за плосък корем №2

Второто упражнение за плосък корем е също в изходна позиция легнали на пода. Тазобедрената става е повдигнала седалищната част и сключва 90° ъгъл с пода. Ръцете са залепени за пода. Изпълнението на това упражнение за плосък корем е: Повдигате таза нагоре към тавана и връщате бавно в изходна позиция. Стремите се при изпълнението на това упражнение за корем горната част на гърба да е плътно прилепена до пода. За да има ефект правете 10 повторения в три серии.

Упражнения за плосък корем №3

За това упражнение заемете кучешка поза (застанете на колене и ръце), това е и изходната позиция. Изпълнението на това упражнение е следното: Повдигате на пред едната ръка и назад изпъвате във въздуха противоположния крак, след това връщате в изходна позиция и повтаряте упражнението с другата ръка и крак. Така правите поне 20 повторения за всяка двойка крак и ръка и три серии. Упражнението изглежда лесно, но е необходима концентрация за да се изпълнява правилно.

Ако изпълнявате тези упражнения за плосък корем, след около месец ще забележите видима разлика, а след около два ако сте били достатъчно старателни ще имате добре оформено коремче с което няма да ви бъде срам да се показвате на плажа! И не забравяйте за да се справите с корема е необходимо постоянство и усърдна работа.

Упражнения за плосък корем