Упражнения за отслабване - клякане

Упражнения за отслабване - клякане

Един от доказаните методи за регулиране и намаляване на телесни мазнини това е изпълнението на упражнения за отслабване. По правило всички упражнения горят калории и могат да бъдат ефективно средство в борбата с излишните килограми, но към групата упражнения за отслабване се отнасят онези упражнения, който активират изгарянето на мазнините и в най-дълбоките депа.

Най-добрите упражнения за отслабване

Като най-добри упражнения за отслабване се открояват – бягане на пътека или в парка, каране на велоаргометар поне 30 минути или каране на колело в парка или града поне 2ч с интензивно темпо, скачане на въже, плуване, бързо ходене и други.

Едно от малко известните упражнения и неприятно за много дами, но въпреки това изключително ефективно когато имаме за цел да изгорим излишните килограми е клякането.

Упражнения за отслабване – клякане

Краката съставляват около 44% от тялото ни и много хора ги подценяват. В тази област се намира един от най-големите мускули в човешкия организъм, а имено четириглавия бедрен мускул. Упражненията които се правят с крака изискват голямо количество енергия, а бързо достъпните източници – въглехидратите много бързо се изчерпват и за да продължим да тренираме трябва да се набави енергия от по-дълбоките запаси на енергия в организма каквито са мазнините. Това е и тайната на отслабването използването на дълбокия енергиен резерв на организма.

Как да клякаме правилно

Клековете са трудни упражнения за мъже и жени. През първите дни в които решите да клякате правете го без лост. Не клякайте до край, опитайте се да задържите колената под прав ъгъл, гърба трябва да е изправен, ръцете може да са изпъват напред. Клякайте интензивно в първата седмица клякайте всеки ден 5 серии по 12 повторения. От втората седмица започнете да изпълнявате упражнение с щанга.

Предимства на това упражнение за отслабване

Стяга всички групи мускули на краката включително дупето! Изразходват се много калории по време на изпълнение в резултат на което не само се стягате но и отслабвате.

Недостатъци на това упражнение за отслабване

Един от основните недостатъци е че упражнението е предвидено за лица над 20 годишна възраст, защото изпълнението му може да забави растежа на костите, също така много жени се притесняват да изпълняват това упражнение заради нарастването на бедрените мускули, което влияе върху женствената структура а тялото.

Упражнения за отслабване