Упражнения за отслабване специално за дамите

Упражнения за отслабване специално за дамите

Упражнения за отслабване специално за дамите
Един от най-сериозните проблеми на съвременните хора това са излишните килограми и голямото количество подкожни мазнини. Една от основните причини за натрупването на излишни килограми това е застоелия начин на живот, „вредните“ храни, които ни заобикалят и не на последно място интензивния начин на живот, който не ни позволява да спазваме правилен хранителен режим.

До голяма степен, ако не си произвеждаме сами храната, е много трудно да подбираме само и единствено качествена храна, без консерванти, без добавки, да е отгледана без пестициди, да не съдържа глутен и прочие. Все пак, ако сте решили, че искате да отслабвате е добре да се насочите към храни, които съдържат малко мазнини и много протеин (белтъчини).

Упражнения, с които се отслабва

Най-често жените се опитват да постигнат отслабване с диета за отслабване, спазването на добра диета е безспорно важен елемент в цялостната ви програма за отслабване, но не е достатъчно единствено да се храните правилно. Нужно е да правите и упражнения, с които да повишите изгарянето на мазнини и да стегнете тялото. В следващите няколко реда ще се опитаме да ви покажем кои са най-добрите упражнения за отслабване .

Тичане на пътека или в парка

Кросовете са едни от най-добрите упражнения, когато целта ни е отслабване. За предпочитане е тичането сред парка или на стадиона, но ако няма подходящ парк или стадион наблизо то е добре да си вземете пътека за бягане в домашни условия.  Интензивното тичане е трудно упражнение за това, ако сте начинаеща в това упражнение е добре да започнете с леки 30 минутни кросове, като с времето увеличите интензивността и скоростта. Когато целта ви е не само отслабване, но и да оформите хубаво и стегнато тяло Ви препоръчваме да правите бързо тичане на дължини, така тялото изразходва много повече енергия и започва да търси най-дълбоките запаси на енергия, а именно мазнините!

Упражнения за отслабване с кростренажор

Крос тренажора е фитнес уред, който ще намерите във всяка една уважаваща себе си зала. Движенията при него наподобяват много силно тичането, но за разлика от бягането на пътека, кростренажора е много по-щадящ за ставите. Препоръчва с използването на кростренажора на жени, които имат наднормено тегло и тичането и правенето на други упражнения е затруднено. Кростренажора има степени. Запомнете не е важно да изпълнявате това упражнение на висока степен, важното е да търсите интензивност на изпълнение, колкото по интензивно се движите толкова по-бързо ще постигнете мечтаното от вас отслабване.

Упражнения за отслабване – велоаргометър или каране на колело

Карането на колело е традиционно упражнение за отслабване. То е предпочитано от професионалните бодибилдъри в моментите на изчистване, защото това упражнение е щадящо мускулатурата, но едновременно с това е достатъчно ефективно за отслабване и изгаряне на подкожните мазнини. Има голяма разлика между карането на колело в зала и на открито. Разбира се най-добре е да правите това упражнение във фитнес зала или в домашни условия, ако имате закупен велоаргометър, но ако нямате може да карате колело в градски условия. Запомнете важно е да въртите педалите непрекъснато, така задействате изгарянето на мазнини и започвате да отслабвате!

Може би ви направи впечатление, че всички упражнения за отслабване, които ви показахме в тази статия са свързани с интензивност и не толкова със силови тренировки. Ето още един бонус от нас – най-добре е да правите своята тренировка за отслабване сутрин на гладно или ако ходите на фитнес веднага след силовата тренировка, по този начин шансовете да започнете да изгаряте мазнини от най-дълбоките мастни депа е най-голям.

Упражнения за отслабване