Упражнения за отслабване – скачане на въже

Упражнения за отслабване – скачане на въже

Упражнения за отслабване – скачане на въже

Намаляването на килограмите е изключително трудна задача за жените и мъжете и особено когато са минали 25 годишна възраст. Основна причина за натрупването на излишни килограми е забавения метаболизъм. Има два начина по-които може да ускорим метаболизма си! Единия е с помощта на диети за отслабване или упражнения за отслабване.

Диетите за отслабване

Избора на диета за отслабване не е лесен, голяма част от тези диети са много строги или не постигат желания резултат. Когато избирате диета за отслабване имайте в предвид, че тя не трябва да ограничава количеството храна, а трябва да го разпределя равномерно през деня. Освен това повечето диети за отслабване съдържат ниски нива на въглехидрати и мазнини и високи нива на храна богата на протеини.

Упражнения за отслабване

Упражненията за отслабване са значително по-ефективно средство за намаляване на телесната маса и ускоряване на метаболизма, освен това резултатите са по-бързо видими от жените и мъжете в сравнение с диетите за отслабване при които явни резултати се постигат чак след 6 месец. При строг режим с упражнения първите видими резултати могат да се появяват още на втория месец.

Упражненията за отслабване са кардио упражнения. Те натоварват интензивно дихателната и кръвоносната система. При тях основно действат мускулите на краката и по-малко мускулите на горната част. Изпълнението на упражненията води до обилно потене поради което е добре да се консумира голямо количество течности, което ще предпазва тялото от дехидратация.

Скачане на въже
Едно от най-добрите упражнения за отслабване това е скачането, подскоците над въже активират голяма група от мускули. Ако изпълнявате това упражнение редовно не само, че ще намалите килограмите си, но и ще стегнете тялото и то най-вече дупето и бедрата. При подскоците участват големи групи мускули преди всичко на краката!

Предимствата на това упражнение за отслабване е че може да се изпълнява и в домашни условия. Добре е да броите броя на подскоците. Започнете с 2 минути интензивни подскоци и следете, колко правите за една минута, старайте се да стават все повече и повече, а ще видите, че с времето това е постижима цел. След като вече се чувствате достатъчно уверени в изпълнението на упражнението преминете към 5 минутна продължителност на изпълнение. Добре е броя на минути с подскоци да е повече от 15, а за напреднали дори 30 минути.

Упражнения за отслабване