УПРАЖНЕНИЯ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

УПРАЖНЕНИЯТА НАТОВАРВАТ ДОЛНАТА ЧАСТ НА КОРПУСА, НЕ ИЗИСКВАТ СПЕЦИАЛНИ УРЕДИ И МОГАТ ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ И У ДОМА

Пролетта влезе в правата си, захвърлихме дебелите палта и на показ се показаха зимните прегрешения. Бедрата най-често издават грижили ли сме се за фигурата си редовно. Предлагаме ви комплекс от упражнения, които ще ги изваят само за месец. Разбира се, ако сте достатъчно упорити. И ако добавите към тях умерено и разнообразно хранене и аеробни тренировки за изгаряне на излишните мазнини. Изпълнявайте комплекса 4-5 пъти в седмицата, като повтаряте упражненията три пъти. Почивайте между всяка серия по 30-60 секунди.

УПРАЖНЕНИЕ 1

Застанете с гръб към стола, седнете в края му и се подпрете на опънати ръце. Изнесете таза напред и опънете левия крак с пръсти в контрашпиц. След това сгънете бавно лакти, като изпълнявате клек на един крак. Бавно се върнете обратно. Направете по 10 повторения с всеки крак.

УПРАЖНЕНИЕ 2

Вземете гири в двете ръце и застанете в изправен стоеж със събрани крака. Сгънете ръце и изнесете гирите пред раменете с длани навътре. Пръстите на краката разтворете максимално встрани и леко приклекнете. След това направете широка крачка вляво и се отпуснете в дълбок клек до прав ъгъл в коленете. Дръжте гърба си изправен и запазете естествената извивка в кръста. Така  ще натоварите най-добре таза и вътрешната страна на бедрата. Върнете се в изходно положение. Изпълнете 10-15 пъти първо вляво, а след това вдясно.

УПРАЖНЕНИЕ 3

От изправен стоеж кръстосайте ръце на гърдите. Повдигнете левия крак и го изнесете напред с пръсти в контрашпиц. Направете клек, като запазвате положението на корпуса и ръцете. След това се изправете и едновременно с това изнесете крака встрани. Повторете 10-15 пъти.

УПРАЖНЕНИЕ 4

Вземете гири в двете ръце и застанете в изправен стоеж. След това направете дълбока крачка назад с десния крак и се отпуснете в напад до прав ъгъл в коленете. Дръжте гърба изправен, а таза стегнат. Върнете се обратно в изходно положение, като сгъвате крака в коляното. Повторете по 10-15 пъти първо с единия, а след това и с другия крак.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ОТСЛАБВАНЕ