Упражнения за крака

упражнения за кракаУпражнения за крака

Едно от най-важните неща за красива женска фигура това са краката. Идеалните женски крака не са кльощави, отпуснати нито с целолит. В същото време мъжете не харесват и жени с огромни бедра, фиността в тази област на крака е много важна имайки и в предвид, че това е и областта, която се засяга от вторичните полови белези при жените  в резултат, на което след 22 годишна възраст, а при някои жени и по-рано, започва едно усилено натрупване на мазнини.

 

 

Мускулите които се тренират на краката се поделят на две големи области: бедрена и подбедрица.

 

В бедрената област най-големия мускул това е четириглавия бедрен мускул. Този мускул е най-големия мускул на крака и е един от най-мощните мускули в човешкото тяло. Функцията на този бедрен мускул е да свива крака в колената става  и да го свива в тазобедрената става. Красивите женски крака са фини и нежни, за това целта на упражненията не е да изгради големи мускули, а да стопи натрупаните мазнини в тази област, да се опъне кожата и да не се допуска появата на целулит.

 

Упражнения за крака

 

Едно от най-популярните и същевременно с това много ефективно упражнение за стягане на краката в бедрената област това е изкачването на стъпала. Това упражнение освен бедрата стяга и седалищните мускули (мускулите на дупето). Обикновено професионалните треньори използват това упражнение за загряване на бодибилдърите, но при жените то е идеално за възвръщане на изгубена фигура и подържане на стегнати крака.

Колко стъпала трябва да се качат ? Стъпалата са много и трябва с упоритост да намерите стимул. едно подходящо място за изпълнение на това упражнение са стадионите . Където може да направите 5 изкачвания и слизане като начало.

 

Упражнения за крака 2

 

Второто упражнение се нарича клек със щанга. Трябва да знаете, че това упражнение води до натрупване на мускулна маса в бедрата, поради тази причина не слагайте големи тежести. При това упражнение за краката освен бедрата се натоварва и така наречения шивашки или нежен мускул на бедрото, намиращ се от вътрешната част на крака. Върху кой мускул ще попадне най-голямо натоварване зависи от разкрача. Изпълнението на упражнението е като поставите щангата зад врата. Препоръчваме ви да не слагате никакви допълнителни тежести на лоста на щангата. По този начин ще постигнете идеалния резултат, а именно добре оформени крака в областта на бедрата. Не претоварвайте мускулите, отделете им достатъчно почивка между сериите.