Упражнения за корем 2023г

Упражнения за корем 2023г

Време е да се замислим за нашия корем. Широко известен факт е че за да стопим мазнините в областта на корема е нужно да правим упражнения за корем, но всички тези упражнения са толкова трудни и досадни как да намалим корема си? Ако прочетете тази статия до края може би ще получите отговор на този тормозещ всяка жена проблем – бирено коремче.

От какво се получава корем

Преди да започнете с упражнения за корем е добре да се информирате какво причинява натрупването на мазнини в тази област и след като ги определите да се опитате да избягвате на тези негативни аспекти причиняващи образуването на корем.

–    Генетическа предразположеност – всяка жена носи в себе си склонността да натрупва значително количество мазнини в областта на бедрата, дупето и корема. След специализираната литература се споделя мнението, че това е в резултат на подготвянето на организма за износване на бебе. Ако се замислите повечето жени след 20-22 г. започват да са склонни да натрупват повече мазнини.
–    Намалена активност – застояване липса на физически упражнения
–    Консумация на вредна храна – голямо количество мазнини и въглехидрати водят до натрупването на голямо количество енергия, ако организма не я използва те се натрупва като резерв а именно мазнини.

Упражнения за корем  №1

Първото упражнение за корем това е тичане. Ако някой си мисли, че ще свали корем без да изпълнява това упражнение жестоко се лъжи. Дълбоките мастни отложения в корема са най-крайния енергиен запас и разграждането им до енергия започва след като лесно достъпните въглехидрати са изхабени. За това се налага да тичате и то не 5 минути добре е да отделяте поне 30 минути на ден за да изпълнявате това упражнение. Доказано е, че това е сред най-добрите упражнения за корем!

Упражнения за корем №2

Скачане на въже е друго ефективно упражнение което гори мазнините и оформя стегнато дупе и бедра. То може да бъде успешен заместител на тичането, но разбира се и скачането на въже не е много лесно при него освен много желание за постигане на резултати ще ви е нужна концентрация и много сръчност.

Упражнения за корем №3

Изкачване на стъпала е също сред най-ефективните упражнения за сваляне на корем. С помощта му само за около 2 месеца ще може да смъкнете корема. Хубавото на това упражнение за корем е, че може да се изпълнява без оглед на сезон!

Упражнения за корем №4

Едно от най-култовите упражнения това е коремната преса. Има различни техники за максимално натоварване на всяка един мускул от пресата,  но това са упражнения за напреднали. Помнете коремните преси не топлят мазнините те няма да ви помогнат да свалите корема. Корема се сваля само с т.нар. Кардио упражнения!

{flike}

упражнения за корем