Упражнения за корем

Упражнения за корем

Коремът една от най-сексапилните области на женското тяло, но и толкова трудна за поддържане, а да не говорим колко е трудно да се свали, ако вече имате оформен корем. Най-големите приятели на тлъстия корем това са застоялият живот, неправилното хранене, стресът. Тези три дейности взети заедно са най-големия кошмар на всяка жена, но вредата от тях се осъзнава твърде късно. Не допускайте да ви завладеят.

Ако искате да се отървете от пухкавия корем трябва да знаете, че това няма да стане толкова лесно и без усилия, най-големия враг на пухкавия корем това са упражненията и активният начин на живот. Разбира се, за да постигнем желаният плосък корем не трябва да се разхвърляме из всички упражнения, а да се съсредоточим върху тези, които горят мазните в корема и ще доведат до един добре оформен плосък корем.

Упражнения за корем

1. Изходната поза на това първо упражнение е легнали по гръб, а ръцете са изпънат над главата, специфичното тука е, че дланите не са изпънати, а са обърнати нагоре. Следва да започнете да изпълнявате упражнението това става по следния начин: стегнете мускулите на корема и едновременно с това свийте коленете към гърдите си и протегнете ръцете надолу като в същото време повдигнете леко горната част на тялото. С ръцете се хванете за ходилата и постойте така няколко секунди след това бавно се върнете в изходна позиция. Добре е да направите това упражнение за корем поне 12 пъти. След като свършите първата серия ще усетите напрежение в мускулите на корема. Изчакайте 1-2 минути през които може да пинете малко вода и повторете упражнението с още една серия.

2. Следващото упражнени за корем, което ще ви предложим е много интересно, за да започнете изпълнението му отново трябва да легнете на пода по гръб. Ръцете и краката са изпънати в страни и цялото тяло образува форма подобна на буквата “Х”. Изпълнението на упражнението става по следният начин. Повдига се нагоре левия крак като в същото време се повдига дясната ръка и дясната горна част на тялото. целта е да се надигнете към левия крак. Упражнението се редува ляв крак дясна ръка – десен крак лява ръка. Така се правят общо 16 повторения. С това упражнение не само, че ще стегнете корема, но ще поработите и за друга проблемна област, а именно паласките.

3. Друго упражнение за корем, което може да изпълнявате спокойно в домашни условия е повдигането на таза от легнало положение. За целта на това упражнение се ляга на пода. Краката са свити и сте подпряна на тях. Ръцете са подпряна стабилно в близост до тялото. Престъпва се към изпълнение на упражнението. Таза се повдига на горе и се връща бавно надолу. С помощта на това упражнение ще стегнете не само корема, но и таза.

Когато говорим за упражнения с помощта, на които може да стегнем или оформим корема, не може да не уважим и коремните преси. Те са най-изпитания, доказаният и същевременно работещо упражнение за оформяне на коремната преса. Има много видове коремни преси и ви препоръчваме да ги правите в края на всяка една тренировка за сваляне или оформяне на корем.

По време на тези упражнения за корем между упражненията може да пиете вода, но не прекалявайте с нея за да не бълбука из корема ви!

Упражнения за корем