Упражнения за корем

Упражнения за корем

Грижата за коремa се явява на преден план главно, когато свърши зимата и започне да се затопля, а замирише ли на море всички тръгват да свалят натрупаните мазнини в корема. Да ама не нищо не се получава за един ден. За да свалите коремчето и да направите плосък стомах ще ви е необходимо време и усърдие. За да се свали корема освен правилна диета трябва да се подпомогне и с физически труд, а именно упражнения за сваляне на корем.

Упражнения за корем 1:

Позата която трябва да вземе те  е в седнало положение на пода, краката са свити, а стъпалата са плътно прилепени до земята. краката са разположени отвъд ширината на ханша. Сключете ръцете и ги издайте напред. Упражнението протича с наклон назад до около  45° ъгъл, леко задържате и упражнението за стягане на корема продължава с завъртане на тялото в една страна, а после в другата. Стремежа при това упражнение е да използвате коремните мускули за контрол над тялото. за добър ефект от упражнението е необходимо да направите поне 3 серии от по 10 повторения.

Упражнения за корем 2:

При изпълнението на това упражнение трябва да легнете по гръб на пода, изпънете ръцете си в страни, след това упражнението продължава с изпъване на краката в перпендикулярна равнина така на пода и тавана. Повдигнете таза от пода като същевременно стегнете коремните мускули. Когато повдигнете таза задръжте така няколко секунди, ще усетите натоварването в коремната област. Бавно и постепенно се върнете в стартова позиция. Това упражнение се повтаря 10 пати в 3 серии, но ако ви е трудно в началото може да започнете с по-малко повторения.

Важното е да знаете, че плоското коремче няма да стани за седмица или две. Необходимо е по-продължително време. Ако сте решили да ходите на море или басейн не се чудете, а залягайте над упражненията и стягайте корема.