НЕ РАЗМЕРЪТ, А ФОРМАТА ИМА ЗНАЧЕНИЕ

piustУПРАЖНЕНИЯТА ПРАВЯТ БЮСТА СТЕГНАТ И КРАСИВ И ВИЗУАЛНО УВЕЛИЧАВАТ ОБЕМА МУ

Каквото и да говорят мъжете за размера на женските гърди, главна роля играе тяхната форма. Подходящите упражнения са в състояние да коригират несъвършенствата и да направят бюста стегнат и красив. Ако ги изпълнявате редовно, вие ще  повдигнете гърдите, което визуално ще увеличи техния размер. Тренирайте 1-2 пъти в седмицата по следната схема – 5 минути кардио загряване, в основната част изпълнявайте всяко упражнение по 3 пъти, като почивате между сериите по 30-60 сек.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ГЪРДИ 1

 Фиксирайте ръчките на тренажора към висока опора /ако работите с ремък у дома, прекарайте го през стабилна опора над нивото на главата си/. Застанете в изправен строеж, разтворете крака на ширината на раменете и хванете ръчките. Опънете ръце на нивото на гърдите и направете крачка назад, като навеждате корпуса напред. Ремъците  трябва да са над раменете ви. Задръжте тялото изправено и сгънете ръце в лактите. Отново ги опънете и повторете 10 пъти.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ГЪРДИ 2

Легнете върху фитнес топка, така, че раменете и горната част на гърба да са в центъра й. Разтворете крака на ширината на раменете, сгънете ги в коленете и стъпете на пода. Вземете в лявата ръка гира /2-4 кг./, повдигнете я нагоре, а дясната ръка поставете на бедрото. За да задържите гърба и бедрата в една линия, напрегнете мускулите на таза. Когато фиксирате положението на тялото, леко сгънете лакътя и бавно отпуснете ръката встрани, успоредно на пода. Върнете по обратния път. Повторете 10 пъти първо с едната, а след това с другата ръка. Ако нямате топка легнете на дивана./

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ГЪРДИ 3

Фиксирайте тежест на тренажора на 4-6 кг. Хванете ръчката с двете ръце и застанете перпендикулярно на уреда. Направете дълбок клек Бързо опънете крака и направете удар с лявата ръка в дясната страна, като се обръщате вдясно и изтегляте ръчката с тежестта. Върнете се в клек и повторете. Изпълнете по 15 пъти във всяка посока. У дома може да използвате ластична лента или въженце, като прекрепяте единия край на стабилна опора.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ГЪРДИ