Упражненията в къщи

Упражненията в къщи

Упражненията в къщи имат своите предимства изразени в това, че ще спестите някой лев от ходенето до залата ще си поддържате добрата фигура, а и може да правите упражненията винаги, когато намерите свободно време.

Упражнение 1:

Позата, която трябва да заемете е за лицеви опори,а тя е следната:

ръцете трябва да сама малко по в страни от външната част на раменете, гърбът трябва да е изправен а шията в една линия с него.

Изпълнение: Сгъват се леко лактите в резултат, на което тялото се смъква до долу на разстояние около 2-3 пръста от пода задържаме така за няколко секунди. След това се върнете в нормално положение с изпънати лакти. За по-добър ефект от упражнението може по време на смъкването на тялото към пода в средино положение да направите също кратка пауза.

Невероятен ефект за стягане на тялото ще окажи при правенето на 10-12 повторения в 3-4 серии, като правите задължително почивка между тях.

Упражнение 2:

Това упражнение е доста по-лесно, упражнение което ще ви предложим това е клякане.

Позата, която трябва да заемете е следната: разкрачен стоеж, изправен гръб и вдигнат поглед.

Изпълнение: сгъване на колената в каляната става при самото клякане се стремите гърбът да е изправен.

За ефект от това упражнение трябва да се правят по 25 повторения в 3-4 серии. За по-добри резултати може да използвате и допълнителни тежести.

Упражнение 3:

Позата, която трябва да заемете е в легнало положение на пода, подпирате се на лакътя като ръката продължава линията на рамото, а краката са един върху друг.

Изпълнение: Повдига се горният крак (примерно ако сте легнали на лявата си страна тогава свободния крак е десния) задържа се във въздуха за няколко секунди и се връща бавно в начално положение.

Необходимите повторения на това упражнения са 15 в 3 сери за всеки крак. Почивките между сериите са около 1 минута.

Надяваме се тези бързи упражнения, които може да ги правите докато гледате филм, готвите или чакате пералнята да са ви от полза.