УПРАЖНЕНИЯ В КЪЩИ С МЕКА ВЪЗГЛАВНИЧКА

uprajneniqОбикновената възглавница е не само за спане, тя е и универсален тренажор. С нейна помощ можете да  натоварите всички групи мускули. Тайната е в това, че върху нея ще използвате допълнителна енергия, за да запазите равновесие. За разлика от тренажорите тя не заема много място и ще ви лиши от оправданието, че домът ви е прекалено малък за уреди. Изберете по-твърда възглавница, а не пухена. Изпълнявайте комплекса 3 пъти в седмицата и повтаряйте всяко упражнение не по малко от 10 пъти.

 

УПРАЖНЕНИЯ В КЪЩИ 1

Сложете възглавниците една  от друга на разстояние широка крачка. Стъпете на тях, изправете гърба и приберете корема. С вдишване направете дълбок клек и съберете ръце пред гърдите. С издишване се изправете.

 

УПРАЖНЕНИЯ В КЪЩИ 2

Застанете върху възглавничката и сгънете левия крак в коляното. С издишване се наведете напред, усоредно на пода, и повдигнете левия крак максимално нагоре. С вдишване се върнете в изходно положение.

 

УПРАЖНЕНИЯ В КЪЩИ 3

Легнете върху възглавничката и опънете ръце и крака, успоредно на пода. С вдишване повдигнете главата и гърдите и изнесете ръце назад над бедрата. С издишване се отпуснете обратно, но не докосвайте пода.

 

УПРАЖНЕНИЯ В КЪЩИ 4

Сега легнете странично върху възглавничката. Опънете крака успоредно на пода, подпрете се с дясната ръка пред гърдите, а лявата опънете под главата. С вдишване повдигнете едновременно лявата ръка и гърдите нагоре, с издишване се върнете в изходно положение.

 

 УПРАЖНЕНИЯ В КЪЩИ 5

Подпрете колене и ръце върху възглавнички. Стегнете кръста и не го отпускайте по време на цялото упражнение. С издишане бавно опънете десния крак назад, а лявата ръка напред. С вдишване се върнете обратно и изпълнете с другите крак и ръка.

УПРАЖНЕНИЯ В КЪЩИ ЗА СЯГАНЕ